Way out north.



1 593 personer bor det i Källby. En renoverad villa med cafelatte fondvägg och nymurad "antik" tegelvägg kan man få för ca 600 000 kr.

Då kan ni ju fatta att det bli guldkant när en gammal emigrant bestämmer sig för att återvända en helg i september.

Far´n min fyllde ju år i förra veckan och eftersom det är så dödsfött att hösten rullar in så tar källbyborna var chans de får till att fira lite i vardagen.
Pratade med en man i från Gällivare idag och vi kom raskt in på vädret som Sverigebor vi var. Jag förklarade min hatkärlek till klimatet och han kontrade med ett: "och vaaaad klagar ni på egentligen? Hos oss har det varit vinter sen april. Det roligaste vi har är att en får ställa klockan och somna om på nytt."
Ha! jag erbjöd honom att åka utomlands och komma ner och gå på farsans födelsedagskalas men han menade att tåget inte gick från honom. 
Men jag antar att det är ganska typiskt för årstiden, ingen vill riktigt kännas vid den. Så vad gör man? man åker hem till föräldrarhemmet och trycker i sig sjusorters kakor istället.

Ni vet vem vilken sockerbit ni vill ha med i er sockerskål/

h.    


tackar gud för det.





Ibland är det som om gud vet om att jag finns och att jag tänker. Att han likt ungen i liar liar hörsammar mig och försöker vad hon/han kan för att livet skall vara lite mindre vardagligt.

Häromdagen tänkte jag att det var längesedan man såg thomas gylling och mosquito och vad som hänt med den hysteriska mannen med spejsiga bakgrunder. Sveriges enda vettiga barnpogram som någonsin gjorts.
Och vad händer???? Jag slår på tv:n, och kaaaaascham så får jag Panama, ett nytt program på SVT med Thomas Gylling kastat i ansiktet likt sockervadd i mun. 

Ni vet vem ni/
h.

upp till date- update!

Mina småskalor!

Semesterflowet biter sig fortfarande kvar som en liten sup i tonsillerna.
Jag har varit dålig på att uppdatera, det har jag. Men misströsta inte! Ibland faller andan på och
jag engagerar de små stumparna längst ut på handflatorna att skriva ned vad händer och inte händer.
Så vare sig ni vill eller inte kommer nu lite uppdatering i vad som hänt på sistone. Gör vad ni vill med det.

Jag har spontanköpt en bil vid namn "Päddy", blivit lite för berusad vilket resulterat i headbanging och tillfällig whipleash-ont i ca 3 dagar, lagt in 3 liter rabarbersnaps på mogning i mitt kylskåp, blivit hurtig och powerwalkar numera ikapp med rikemans-furtio-plussarna i göteborgs skärgård varje dag efter jobbet. Tappat bort plånboken och hittat den på en och samma dag. Varit hundvakt och bildat flock med en Enestig, köpt både helskägg, mustasch och hatt. Blivit lite halvhjärtat stalkad i 4 dagar, hälsat på Emmet Van i hennes trivsamma lägenhet och gett henne en kakbok och på så sätt investerat i mig själv. Jag har också gått blivit mentor, köpt 3 liter sljivovica ur en backlucka i gamlestaden. Och utsett till kontorets "trivsammaste" och lekledare för kommande kräftskiva OCH gratulerat min kära far som klättrade ytterligare ett steg till 50 sträcket.  

Puh

Ja det var nog det.  På fredag ska vi ha kräftskiva som sagt. 20 kg kräfter till 10 personer ska det vara beställt. Havskräftor. jävligt noga det där.

Ni vet vem ni/

h.

RSS 2.0