Fruktsallad..

..skulle man kunna utan att, överdriva, beskriva mitt liv den senaste tiden. Helgen som gått har bjudit på både det ena och det andra, toppar och dalgångar, fyrverkeri och sneträffar, ja ni fattar vinken.
I fredags sände jag radio tillsammans med Lindo in the sun samt jenny penny. Tematiken var "finns gud?" som också går igenom i det arbete vi just nu håller på med i skolan och som skall resultera i ett radioreportage för SR Östergötland. Piece of cake tänkte jag utan blinka. ahhh tjäna banäna, när vi ändå håller på kan vi ju lika gärna ta den där med meningen med livet. Men jag tror utan att bli alldeles för mycket av en gorillahanne (och här hänvisar jag till dessas förmåga att klappa sig så där självsäkert på bröstet) att det gick över förväntan. Till och med vår handledare verkade lite smått impad av övergång från låt till studio:) Sedan bar det av till Friskis för en stund i krämpornas tecken. Därefter Fredagsmys.

På lördagen träffade jag Malin och agerade smakråd i ett så kallat skoköp. Sedan när vi i sunda svängar hade betat av shoppingutbudet i denna svenska mellanstad var det dags att samla vuxen poäng genom att besöka det gröna höstmarknadsscenariot som utspelade sig vid färgerigården. Det inhandlades brända mandlar, ja jag vet lite dåligt men va fan man kan inte komma hem med en burk honung igen, det går bara inte. Därefter ut till Maxi och inhandling av diverse födoämnen. Skulle egetligen tillbringat kvällen lite mer i malin, viktor och ngra andras goda sällskap men den däringa migränen som jag klarat mig ifrån kände som en kär gammal vän att det var dax att dyka upp. Förmodligen var den ett resultat av veckans alla grubblerier...
Hann också att få dåligt samvete för att jag skulle ha hunnit med att ge new media meeting ett besök men som jag helt enkelt inte kände att ag hann med. bekalgade mig lite för malin, hon svarade klokt: "men sen när har du haft dåligt samvete för KSM:s räkning, ja menar har du inte haft det förut så varför ska du helt plötsligt gå och bli blödig nu?" "jävligt rätt tänkt," kände jag och la ner diskussionen. 

Söndagen innebar högst husmoderliga och velourpappiga sysslor så som: tvätta, städa, baka bröd, överväga att börja sticka och promenera.

Sedan helgen tills idag (då detta inlägg publiceras) har jag har också lyckats med konsten att nästan bli överkörd av en likbil. Såg livet passera i revy samtidigt som jag blev oerhört irriterad då jag tror att chaffören "laddade" och avsiktligt ville köra in i mig på jakt efter kunder. Jag menar man har ju hört historien som uppdagades i Frankrike, då ambulanspersonalen kontaktade begravningsentrepenörerna när de hämtat någon de trodde skulle trilla av pinn. Tydligen har desperatioenen numer fått sig ytterligare ett ansikte, nu är de så desperata efter kunder att de gått över i maffioösa metoder. Shame on you! 
Vi har också intervjuat inför vårt radioprogram i ett ganska kallt och blåsigt norrköping till tonerna från musikskolans repetoarer av diverse nutida pophits.
Raggat till oss gratislunsch iform av baugett samtidigt som vi fått oss ett smakprov på hur det kan vara egen företagare. Redigerat för hela 100 lappen som kommer fortlöpa veckan ut och stött på alla möjliga sorters olika inspirationskällor. Allt från älgnördiga radiojournalister till riktiga "sköningar" i bankomatkön och insett att fan va mycket skönt folk det bor på dessa breddgrader. Och de dyker upp lika oväntat som tv400+-spelprogram-kvinnans uppstötning i direktsändning var.

Dagens kaka

 image94
Vet inte om denna godsak är en repris i dessa bloggsammanhang, skitsamma den illustrerar klokt och mycket specifik vad jag ska roa mig med de närmaste 40 minutrarna, fast den mer tråkiga sorten.

Ola Salo hälsningar
hannah.
 


The place where the sun never goes down..

Finns det någon såpa värd sin vikt i guld? Länge har jag grubblat över detta, eller ja fem minuter har jag iallafall skänkt denna tanke. Det finns ju bekant en hel del, allt från de trogna Falcon crest, Days of our lifes, Lilla huset på prärien till de mer moderna: Days of our lifes(som envisas med att fortfarande vara aktuell,) Glamour, Seven heaven och alla realitysåpor du kan komma på. Så vilken är tidernas bästa såpa?

I mitt fall fanns det bara en, när jag väl använde det lilla fragment som i mitt fall kan kallas hjärna.
Såpan som utspelar sig i en äkta amerikansk kuststad och vars innevånare kanske har fått några kallsupar för mycket för vad som är hälsosamt. Det är såpan som utklassar alla andra i det obligatoriska momentet "-Jag pratar med mig själv högt helt omedveten om att grannkärringen står bakom gardinen och tjuvlyssnar på mina planer på att mörda min man och ta hans pengar." Såpan vars karaktärer är den sjukt naiva Meg:

image87

Seriens "mysteriousman" som har berikats med en sjukt otäck tvillingbror- Ben
image88

Penningkåta Olivia
 image93

"Jag plutar mer än vad en tjej gör-" Tim
image89

Mespottan Casey
image90
 
Snygg-prällen Antonio 
image91

och kvinnan som ständigt får uppenbarelser- Mrs madame Carmen.
image92


Jag talar naturligtvis om den sena 1990-tals juvelen:

 image86
Sunset Beach
(OBS! inte att förknippas med den sjukt överskattade badorten i landet Bulgarien, Sunny beach.)

Jag vet inte ens vart jag skall börja i mina hyllningar till denna FANTASTISKA såpa som liksom satte guldramen runt (vad som var, då det begav sig) mitt Mellan/Högstadie-liv. Måste erkänna att det var powerwalk som gällde när man klivit av bussen på väg hem från skolan. Ja men kolla bara matchningen av det röda läppstiftet och den lila ögonskuggan på bilden ovan, helt fantastisk, det är vad jag kallar inspiration för en tjej som då börjat lära sig Make up:ens alla regler, It´s a killer! Titelspåret med en bombastisk trudelutt i a la "Baywatch" stil, en obligatorisk "previously on Sunset Beach" och en alldeles förskönande presentation av alla karaktärer gjorde det värt all svettvallning som man hade fått av halvjoggingen hem.
Alla fick ut ngt av Sunset Beach, oavsett om man älskade, förkastade eller som jag, slukade fågeln med hull och tår!Det var först då jag förstod meningen med "the american dream."Att vara så pass rik och uttråkad att man ägnar hela ens fritid att göra livet surt för vänner, fiender och omgivning med otrohet, pengasvindleri och en hel del sköna lögner.
Till och med alla hobbygrafiker därute har/hade något att hämta av Sunset Beach, ja menar check out the Logga, vilket teckensnitt! bara skriker ut tropisk värme och människor med alldeles för mycket fritid.

Därför är det med mycket sorg i hjärtkammar´n som jag kan konstatera (efter att jag läst i en tidning där en insändare tog upp frågan huruvida tv4 hade planer på att visa soliga beachen igen) att programmet absolut inte kommer gå i repris någon gång.Usch jag gråter floder inombords! men men man får väl hitta någon annan så där skönt smått hysteriskt-avslappnad serie att ersätta sorgen med efter århundradernas bästa tidsfördriv med. Tackar gud för att reprisen av McGyver numera rullar i lunchtimmen på kanal 5 och att han fortfarande efter alla dessa år behärskar konsten att göra en schysst bazooka av tuggumi och björntråd.

Ha det Meg-astikt i helgen!
Smack//
Hanna (som om hon skulle varit en karaktär i Sunset Beach skulle kallat sig hanny och vara blond, bombad och överskattad, precis som vanligt.)


  


dagens rapportering..

Ville bara utlysa en varning till alla er som planerat att åka till Peru.
Försök att inte hoppa i denna pöl om ni ser den. Den kommer garantera kroppsligt obehag.
Jag vet att det kan vara svårt för vissa jag känner, nämner inga namn, men jag känner att jag fortfarande har ett behov av att ha er i livet.
Denna vattenbaserade sörja har nämligen bidragit till att en och en annan ko har fått sätta livet till och 600 människor blivit sjuka i "något som kan liknas vid vår svenska kräksjuka
Eftersom pölen är resultatet av ett meteorangrepp vill jag också ha sagt att om ni ser ngt grönt slimmock-liknande skrikandes: "i come in peace" (som alla rymdvarelser naturligt skulle utropa vid en första kontakt med oss människor) så ta det lugnt och se det positivt. Det kunde varit Hulken.

image84

Och eftersom dagens inlägg går i a la sörja-style så faller det sig, iallafall för mig, naturligt att dagens kaka/frestelse blir:
chokladpudding
image85

Likheten är slående.

Nä nu ska jag förbereda mitt, jennys och lindas radioprogram för studentradion imorgon. Av någon konstig anledning hamnade ämnet, kyrka och de kristna traditionerna på mitt bord..

hoppsidejsi
hanna.

En händig brud..

image81

När jag såg dig
jag trodde du var den ett
du var så snygg, så jag trodde du var händig
du presentera dig själv som sandig

Jag trodde du var en händig man
Jag la mitt liv i dina händer
Händig man
jag trodde du var en händig man

men någoting gick fel
och känslan var så borta
slint med hammaren på din tumme
na na na na (va sjunger de här egetligen)

Jag trodde du var en händig man
jag la  mitt liv i dina händer
Händig man
Jag trodde du var en händig man

Händig man
Händig man
Händig man
Jag trodde du var en händig man

Fritt översatt efter The Knife´s "Handyman."

Dagens kaka

image83

Mumma!

hepp hepp
häng inte läpp

hanoba.

Ladies and gentlemen: hanny is back on track!

"and the Oscar goes to Hanna Öberg" for sämsta blogguppdatering i mannaminne. Mycket galla har hävts över min arma skepnad för mitt till syntes icke existerande rapportering kring livets alla anekdoter, men nu har era böner hörsannats, jag är tillbaka och tänker göra det med besked. Vad har jag gjort med all denna tid när jag inte suttit här då?Det är fritt för spekulation. Men några saker som jag fördrivit tiden med bland mycket annat är:

Börjat skolan och så smått börjat få känning av att jag vid den här tiden nästa år är färdigutbildad (sug på den ni eftersläntare!!) och på riktigt redo att försöka få jobbångest.

Blivit besökt av modern, fadern, brodern, farfadern samt farmodern
image78
Likheten är slående..

image80
Farmodern och Farfadern

Varit på sådana däringa partyn, los gripos, trappan och nrkpgs alla gator har alla fått ett besök av mina runda skor.

Åkt på facebook influensan, vad kan beskriva det mer som än hatkärlek. För hur kul är det Egentligen?!

Powerwalkat och därigenom fått kontakt med den framtida lilla tant som finns inneboende i min kropp och som bara väntar på att få blomma ut iform av rynkor och dåligt minne.

Blivit av med min fantastikt röda cykel. Någon har under sommaren varit inne i mitt förråd och tagit min käraste ägodel.Jag är och blev fly förbannad, beklagade mig stort hos kvinnan vid polisen som "oförskämt och nästan provocerande" lite brydde sig när jag poängterade nostalgivärdet som cykeln innefattade. Jag menar ingen cykel kommer åstakomma så mycket fysisk skada som den har gjort! aja lika bra att försöka lägga det bakom sig och blicka framåt, hur svårt det än kommer bli.

varit på en och annan reunion med stans kära orginal som åttitals kvinnan, vikingamannen, aristoteles och den ubertrevlige mannen som hälsar och önskar trevlig dag till varje varelse han möter, hund som människa.



Eder/ 
hanny. 




  
 


klädångest

vad ska jag ha på mig på den häringa gripen festen?!!
 naken som en klippdocka står jag nu här och kan helt enkelt inte bestämma mig, wå nu är det upp till er kära läsare!
alt nr1
image76
Att helt gå natural och försöka komma i kontakt med mina förfäder...
eller
image77
Vara mer hardcore och köra en YMCA-look...?

uughh

hej på er! ja, jag vet jag är en dålig människa och borde seriöst överväga att ta tag i mitt liv och mer frekvent addera lite livshistorier här på bloggen men man kan inte alltid ligga på topp. Och eftersom jag är ganska medtagen av gårdagens flanerande så tänkte jag lägga upp bilder på hur mitt liv i bland kan te sig.
 I Svampskogen
image70
mor och far. nej de ska inte styckmörda någon
image71
Nu är det officiellt, jag hanna öberg var i svampskogen någon gång under augusti månad and it was goood.
Gårdagen:

image73
Fänny in her cherry dress
image74
Ett givet moment i förfesten men det slutade inte där utan i en mänsklig pyramid a la highschool/cheerleader anda...

nä nu ska jag gå och lapa mina sår

Dagens frestelse

image75
choklad...

mums nu med bums
häna banäna

RSS 2.0