Bilder jag säkert inte kommer stå för imorrn....


Annaklaras inflyttningspresent Lösmustascher!


Tjet, ,Roland och Jürgen.



always on the frontrow...and always in the background...


Nu ska vi gayklubb....hare!





reflektion över senaste veckan.

Hey!
Här sitter jag min allra första lördag i GBG och livet leker för mig.
Tänkte att jag ska uppdatera er i vad jag sysslat med under den mkt omvälvande gångna veckan. Lyllos Er!
I söndags anlände jag iallafall hit tillsammans m mor, far och broder som var goda familjemedlemmar och skjussade mig. Vi gick en sväng och konstaterade följande; vart jag skulle jobba, att jag verkligen har toknära till allt och att min hemgång alltid kommer vara synonym med svett och mjölksyra för fy bövelen vilken backe min hemgång består av!
På måndagen började jag alltså mitt nya jobb. Att konstatera så här i efterhand- helt OK. Bra människor jag kommer att jobba med, götets bästa utsikt 50 meter till avenyn. jag gillar´t. Än så länge har allting gått i 190, det har ringt, varit invigning, kurs, ja allt på en gång. Så jag har i princip somnat kl 21.30


KAOS.

Är vad som pågår i mitt liv nu. Man kan till och med känna det på min andedräkt. Därför gör jag nu bara ett kort gästspel och förkunnar att;
1. Ja, jag bor numera i Göteborg.
2. Ja, det går än så länge bra på jobbet. Även om det resulterat i ca 6 timmars sömn på två nätter.
3. Jag har bra grannar och lägenheten sköter sig än så länge bättre än en 3 åring.
4. Nej, jag har inte fyllt på m pengar till mobilen. Telia Jävlarna  måste ha tagit en restresa till något hippt land som Thailand och ligger väl och latar sig med en paraplydrink i handen, för att hjälpa en tjej att fylla på mobilen så hon kan ha någon kontakt med omvärlden och därmed leva ett relativt rekorderligt liv,nej den viljan verkar inte finnas alls.
5. Först från och med imorrn kan jag börja jobba på mitt sociala liv här i GBG, har inte blivit mkt av den kakan än. Så är det ngn som känner att de vil umgås med sin kära vän. Call me tomorrow, jag är nog i desperat behov av en kopp kaffe/en öl eller ett glas juice då.

Nä nu ska jag inte sitta här och vara bitter, pianisten till ikväll kom precis genom dörren och ser lite vilsen ut.

Ha det!
hannie.

 
 


Pimpning av kontokort.

Tänk, så länge vi har gått och klagat på min faders VISA kort. Klagomålen har inte rört det faktum att det inte genererar tillräckligt med pengar, för det gör det inte. Nej vi har länge gått och påpekat att han snart måste byta upp sig. Mossgrönt med Ekmotiv är inte lika hett 2008 som det var 2006. Men min far har inte tyckt att det har varit något att diksutera om, framtills nu. Nu har han insett att det håller inte i längden, speciellt inte när det kommit till den punkt att kortet inte går att använda. Så i smyg har han någon gång under förra veckan beställt ett nytt.
Och (om det har undgått någon) så verkar det som om vi lever i ett samhälle där allt mer eller mindre ska vara designat inte bara i en mindre skala utan också exklusivt för enbart dig, för att passa dina behov.
Kan tycka att det är ganska banalt att man kan göra ett kort med motiv som bara du har. Som att be om att få det länsat...Anyway...
Min far kände nog ett stort behov av att alltid ha min mamma iklädd bikini ständigt medföljande i plånboken. När andra har sina barn som motiv så har han det här:



Men han fick nog inte riktigt den respons han hade hoppats på, där vid matbordet efter jobbet.
MEN VAD I "?%&¤(#/&¤) ÄR DET HÄR?!! sa mamma.
"Vaddå?Det är väl fint...?" svarade pappa.
"Fint. Din jäkel." svarade mamma.
"Det kanske är hans sätt att hotta upp erat så kallade samboskap." sa jag.
"Ja någon måste ju engagera sig lite" hojtade pappa på väg ut till igenom dörren.

Ha ha, han är guld, Far´n min.
Kram Banan/
hanna

Uppdatering!

I måndags var jag alltså i götet och kollade på nya lyan och igår var vi och flyttade in. Köket har lådor som stänger sig själva. Behöver jag säga att den är PERFEKT?! Och en genomtrevlig hyresvärd har jag skaffat mig också, så nu är det väl egentligen bara en "Kramer" jag saknar, sen är sitcomen klar.

Vad har mer hänt i det öbergska hemmet? Nja inte möe som en brukar säga, det mest spännande i vår vardag den senaste veckan har nog varit det wordbaserade brev alla grannar på gatan fått som vittnat om att det igår, alltså lördag,ställdes till med bröllop i huset längst ned. Detta resulterade i att alla grannar igår mer eller mindre agerade fönstertittare.
Min broders rum har också utlysts som "hälsofara" av min mamma, en lapp med just denna varningstext fanns att finna på dörren i onsdags, "löjligt" tyckte min bror, "inse fakta" svarade mamma.

Chips och Dipp
hanna.


Boomchackalack!

Idag är det fredagen den 8 augusti och därmed sista dagen på mitt sommarjobb och första dagen på min 2 veckors tid-att-spendera-precis-som-jag-vill. Och som sig bör har jag giiivetviiis bakat kaka och tagit med mig. Hör till god ton och plussar på chanserna ytterligare till att erövra en avslutningspresent iform av glasskål med företagsloggan på. 
Ska också ut och avslutningsluncha med mina kollegor, ja ni hör ju, kan inte bli annat än proffsigt. Har börjat vänja mig vid det häringa försäkringslivet, the chill side of life. Jag dras liksom mer och mer in i det, igår svarade jag tillexempel "Dina försäkringar Hanna" när mobilen ringde. Inte Okey.
Något annat jag kommer förlusta mig med under denna fredagskväll- serien Dexter. 


Som en del av er vet är ju mina stora passioner här i livet; bostadsannonser,flamingos, allt med körsbärssmak och krimsidorna i Hemmets Journal. Så därför har jag ju natuligtvis inte kunnat motstå serien om Dexter, mördarnas Mördare. Serien är fenomenal, ja det är så bra att den till och med verkar ha gjort ett intryck på min käre fader. Han som anser att veckans bästaste program heter Bergen - Kirkenes t/r (norsk "rederiet" ripoff med dokumentär prägel) och Solens mat med den däringe Hasse Alfredsson lookaliken. Så jag tror nog att jag ska ta och beställa hem säsong 1 och ge det till honom på hans kommande födelsedag och därmed också indirekt en tidig födelsedagspresent till mig själv. "En får inte verka tappad" som flaskölen sa.
Men det blir nog inte bara Dexter som kommer hamna på näthinnan ikväll, känner att det är dax för lite Nile city, det var längesedan nu.

kram banan//
hannie.

ps. På måndag åker jag till götet och skriver på lghts kontrakt. I kan ju hålla tömmarna för att det faktiskt finns en bostad när jag nu väl kommer ned och att det hela inte bara är en förbannat bra illusion.







 


Med en tristess som bara en sån som Jonas Gardell kan tackla

Det pågår ett skådespel utan dess like utanför mitt kontorsfönster idag. Årets i särklass blåsigaste dag har infunnit sig och då har Mor Skata (och då menar jag naturligtvis en fågel) bestämt sig att idag ska kidsen lära sig flyga. 
Det ser sjukt kul ut, jag blir nästan lite sugen själv att testa. De far åt alla håll och har precis lika lite självkontroll som en 40 plussare som vart i bag in boxen. Ja självinsinkt med för den delen.

Annars händer det inte så mycket, gårdagens (och ja dagens också för den delen) evighetslånga oväder har resulterat i extrem tristess hos vederbörande. Det började igår, och har fortsatt in till idag, vet inte vad jag ska göra med mig själv. Det är nästan pinsamt att man inte kan underhålla sig själv längre. Jag menar, när en var liten fanns inte tristess. Då fanns Penntroll. Men att börja rota fram gamla penntroll i förrådet känns ju varken särskilt vuxet, givande eller naturligt. Det skulle heller inte vara speciellt barnsligt och därmed lite "nostalgiskt", bara en smula tragiskt. Eller?
 "Om du inte har något att göra kan du väl ställa en skål vid braskaminen, det regnar in" svarade mor kolugnt igår mitt under pågående storm. Okey tänkte jag.Så gjorde jag det, tog 5 sek. Boring.
Det måste vara det totala misslyckandet, att man inte ens kan bota ens egen tristess. "Har man inte tråkig, kan man aldrig ha roligt" som min kloka mormor en gång sa till mig när blivit påtvingad någonslags hushållssyssla. Jävligt sant.
Så därför har jag idag modifierat min rådande tristess till en ny hobby; Fågelskådning. Billigt, fullständigt hjärndödande som inte genererar i någon bakfylla. Kan inte bättre.
Har ni också några egna tips på hur man sysselsätter sig en dag som denna?tipsa gärna.

Håll i er!
hannie.


Emmet Brown.




Fyller ett år extra idag. 22. Inte illa för en brud i karrären.
Och eftersom jag varken kan vara på plats hos dig i Norpan eller har köpt en present för den delen, har jag gjort lite research på vad jag (om jag i framtiden blir snuskigt rik) skulle ha gett dig i födelsedagspresent denna dag.
Resultatet ser du här.
Ha en fantastisk födelsedag!


RSS 2.0