julefrid efter juletid

hello children.
Idag har jag hela dagen skruttat runt i svarta leggins från H&M och en fleecetröja och ja, betett mig som en riktig hoodie. Jag skippade frullen och gick direkt på julegodiset och har sedan dess legat och känslostormat framför DVD boxen "Couplings" som jag fick i julklapp. Ja, idag har jag tillåtit  mig sjäklv att vara helt jävla värdelös faktiskt. Det gäller ju att UNNA sig.
Jag hävdar bestämt att Annandag jul är så det nya Julafton. Det hör man ju tom på namnet, AAANNAN DAAAG JUL. För medans julafton och juldagen var över lika fort som ett bankrån (som entligt svensk brottsstatisk  uförs under 2 min) lunkar annandagen som en gammel farbror utan broddar en isig decemberdag. Tryggt och värdigt.

Igår var det juldag och den tillbringades på Stätt. Det bjöds på dans, förtäring av whiskey och så svor vi som de sjöbusar vi är.

Fridens.
hannie.


nomadhanna

hey punks

Måste till börja med att ursäkta mitt tidigare inlägg, läste det nu och insåg att jag kanske var lite hård mot min familj. Men det blir lätt så när man bor i stad utan snö,en stad där det omöjligt att skapa sig en snygg frisyr på morgonen i tron om att den ska hålla. Ja, man håller krampartat kvar i det lilla som bidrar till att skapa julstämning. Som Daffes chokladask tillexempel.
Men nu ska jag inte vältra mig i detta mer.

Idag återvänder jag till den bördiga Slätta, Sveriges svar på Serengetisavannen i Tanzania. Det ska blir stjärligt skönt och jag planerar att lägga till ytterligare "trivselkilon" på min kropp. Vet inte om det beror på att jag hamnat i någonslags ålderskris eller vad det är men jag har gått och blivit obotat nostlagisk! Det ska bli kuligare än kuligast att komma hem och träffa alla igen! Fast samtidigt får jag panik när jag tänker på att nyårsafton snart är i antågande och jag inte vet vart jag ska, hur jag ska se ut och om jag över huvudtaget kommer få slipa på mitt nya dansmove- "låt könet visa vägen." Det är nämligen fortfarande i skisstadiet och behöver finslipas.
Är det någon som vill bli våldgästad??

Tills vi hörs nästa gång:
God Jul



önskar jag och Ernst (en liten teaser till mamma).


shitenface

Hej barn.

Här sitter jag i startgroparna (celluliterna) och laddar. Det är den 22:e idag vilket vilken idiot som helst kan räkna ut är danföredanföredopparedan och dagen innan min mytomspunna hemgång. En hemgång som jag trodde skulle betyda glädje och tacksamhet från min familj. Men icke! Här gick man i tron om att julen handlade om generositet och välmening och så får man det här rakt i ansiktet:
Sorry !! Skall du ha nån choklad här hemma får du köpa en ask själv, mammas sa bara POFF så var den slut (det finns körsbär i likör ?? kvar)  kram Pappa

Helvete!!! Mammas julpresent från Daffe är ju årets höjdpunkt, ni vet, det däringa extra som gör livet värt att leva. Så gör de så här. och som om konstaterandet att chokladen är slut inte räckte; (det finns körsbär i likör??kvar) .
Gnugga in besvikelsen i ansiktet på mig. Gör det bara.

peace


fullt ös....

kuvöst.
Jag är inte färdig med julklapparna, jag har inte julstädat hemma och just nu har jag satt i mig 20 skumtomtar. Jag har åkt skridskor i en grön lurvig dräkt, fastnat i hissen och förbarmat mig över all världens orättvisa tillsammans med en man på spårvagen.
Ja det var väl det.
Nu ska jag på afterwork med jobbet, det blir tapas och en flurra vin, var, som chäääääfen utryckte det.

Keep up the good work/
hänna von öbergisch

Helgen som gått

I helgen har jag befunnit mig i ett snötäckt Örebro tillsammans med min dear cousin, hennes hundtokiga mamma och min käcka mor. Jag åkte direkt i fredags efter jobbet till Öret och fick på köpet uppleva årets första snö. Jag har ju lyckats bosätta mig i en kuststad där det konstant drar i nacken men aldrig snöar. Så ni kan ju försöka gissa vem som lekte mest i snön, jag eller James (Saras Whippet)
Efter att ha förtärt en tacosbuffé som hette duga vid elva snåret på kvällen somnade vi fridsamt alla tre i sängen.
På lördagen gick vi ut på en promenad när våra morsor ringde och var lite sådär halvluriga. När vi sedan kom tillbaka möttes vi av:

Ja, nu ska vi inte rota mer i det där mer än att konstatera att de är allt bra käcka, de däringa mammorna vi har.

Efter Lussevakan blev det kaffe, lussekatt, pepparkaka och princesstårta som sig bör. Därefter shopping i örebro.
Jag köpte en julkapp till fadern och en jacka till mig själv. Så nu skulle man kunna säga att jag sitter i skiten, ända upp till armhålorna.
Söndagen tillbringades i Källby. Lugnt och skönt skulle ju kunna varit ledorden för vistelsen med icke!Mamma hade minsann sett till att grannen med sin nya systemkamera för sjuhundraelvaminljoner skulle komma in till oss och ta ett fint familjefoto. I sann julanda. Det hela kunde liknas med familjen Andersson i Sunes jul. Simon gick och brände sig på plattången, Pappa klagade över sin övervikt, mamma sprang runt som en sheepdog på anabola och vallade alla och jag fick föna min fyllesjuke bror som fick kasta sig mellan fotograferingen och toaletten. 
Han blev årets spelare i B-laget. Behöver jag säga mer än så???
men vi lyckades allt knepa ihop ett foto, med betoning på knepa.

Nu är jag åter i götet, med ångest och uppvälld mage orsakad av alldeles för många skumtomtar. Men jag är inte den som är den, snart är arbetsdagen slut och då ska jag gå och handla julklappar. 

Tjosan/
hanna.
 


Jag älskar reklam..

Iallafall när den är så bra som denna!Länge leve duvorna!







Jag hänger i....




...och jag har blivit fastanställd!
På kontoret blev alla glada. Det utbyttes lovord och skämtades i välmening. Ja, kollegan fredrik blev till och med så rörd att han började lipa. Fatta söta de är de där försäkringsnissarna.
Och mitt i brinnande finanskris också, det är fan inte illa pinkat.

En annan bra/dålig grej på jobbet också, nu börjar alla julklapparna (mutgåvor) trilla in här på kontoret. Det är ostlådor, prinsesstårtor och säckar med choklad. Ni kan ju räkna ut själv hur jag kommer se ut.

Helgen?jo det blir Örebro, till Sara och med min mor och faster Britt. Panikhandla julklappar som sig bör. Kommer bli RÖJ.

Och på tal om jultider och behovet av ngt värmande, vi hade möte med GAIS bandy nu imorses. Av någon konstig anledning kom vi in på varma drycker att ha med sig på bandymatcher. De tipsade om "Jellingegroggen." Groggen är perfekt vid minus temperatur och när du känner dig kall inombords. Du tar en termos, häller i varm choklad och Absolut Mandarin.
"Och TAADAAA! Romerska bågar i flytande form."
 De är allt för schööna det där bandyfolket.

Höftrullning//
hanna.


för bövelen...

jag har ju helt glömt; Mättilainen fyllde ju år i Söndags. Visserligen fick hon sig ett sms 00.30 innehållande en liten hälsning från moi, men jag missade henne totalt här på bloggen.
Försöker ta igen detta pinsamma misstag med en bild, det är det minsta jag kan göra. Så GRATULERAR Matilda, 22, det gjorde du bra!



Ses på slätta.

Hit med kardan

Hej det är jag igen. ja, hanna alltså. och vare sig i vill eller inte så tänker jag med följande meningar diskutera lite med mig själv. Ni vet, sådär på tu man hand som man aldrig gör numera. Så vill ni inte veta av något dravel så tycker jag att det  är dax att korka igen gluggarna nu.
Det är så nämligen att jag i och med mitt jobb kommer i kontakt med mycket nävar. Ja ni hörde rätt, händer, kardor, nävar, fingerbeklädda flator av den anatomiska sorten.
Och vad vill du ha sagt med det?
Jo jag har länge funderat över det här med folks självförtoende (eller självsäkerhetskänsla som min mormor envisas med att kalla det.) En del har det alldeles för lite, en del alldeles lagom och en del alldeles för mycket. Och det är fan inte lätt att vara veta när man har precis rätt dos. Vissa menar att du ska ta för dig, andra: tona ner dig, göra ditt, göra datt yadda yadda yadda. Och kalla mig craaazyyy men jag skulle vilja säga att ta i hand med en människa säger mycket om en människas syn på sig själv. 

Idag kom det en man som skulle ha möte med min chef och eftersom jag är så äckligt serviceminded  (jag andas, äter och kissar service numer) så tog jag i hand och kommenterade "pissvädret" som sig bör. Inget mer med det, mannen i fråga har möte med bossen min och går sedan sin väg. Lite senare sen kommer chefen till mig med orden: "där låg du på plus. Va?
-Ja han berömde dig, för ditt fasta men vänliga handslag. och att du var mycket trevlig.
-Va? (nr 2)
-Ja det sa jag med, men han sa att det säger väldigt mycket  om personen ifråga.
-Ja det kanske stämmer det. ......

Och nu när jag funderar på det så låg det nog en del hel i vad han sa, ja förutom hans hyllningar till mig, man kan nog få sig en liten bild av hur en människa uppfattar sig själv. och hur hon/han vill uppfattas av andra. Det fick mig fundera hela dagen faktiskt.Sjukt att någon kan sätta griller i huvudet på en.
Ja jag till och med fann mig själv flinandes över sköna situationer och sociala expriment som man skulle kunna genomföra. Även på fikarasten diskuterades det flitigt av detta ämne. Det infann sig ett banfire-scenario där vi gick runt och alla delade med sig av mer eller mindre lyckade handskakningar. 

eller va tror ni om´et? har jag för mycket fritid?


Give me five!

hannie.






 

starspotting

Ingen ide att försöka upprätthålla någonslags cool-cat approach.
Jag har idag blivit varse att jag bor på samma gata som maia hirasawa.

high five!
hanna


Ps.
Jag vill bara tillägga, ifall om att någon gör sig lustig över rubriken;  Jag har alltså inte spottat på henne.




Lördagens aktiviteter...

blir gött häng med:


Fana Trana, Jenny och:



Klara Zimmergren med flera. Det bjuds på talkshow på andra långgatan. Amnesty firar 60 år.
Jag tror att det kommer hålla klass!

Chill i dill//
hannie

Tackar guden för fredagen

Ännu en helg som står och hänger på ringklockan, jag älskar´t!
Måste skrapa vuxenpoäng och utbrista i ett; Vart har denna veckan tagit vägen egentligen?? Svosch sa det och så var det fredag. Och fredag innebär afterwork. Iallafall för oss som numera hänger på avenyn här i göteborg. Micaela (min gamla KSM kollega) har ju så passande gått och blivit med jobb i grannhuset och som sig bör har detta medfört en viss upptrappning av kvalitetstid.
Och imorrn är det ju lördag, då ska isbanan på Heden invigas. mitt jobb har tydligen gått och blivit huvudsponsor för hela skiten, vilket kommit att innebära att jag får gå och se på bandy helt gratis. KUL. Precis vad en fd lidköpingsbo behöver, ännu mer bandy. Tack tomten.
Nä jag funderar på att skita i hela baletten och sitta hemma och glo istället. Eller är det någon annan som har en bättre idé på saker att göra? Dela gärna med dig av den.

Discolight on all of you!




här sitter jag..

..och är helt uppslukad av mig själv! Nä bara sköja.
Hur är det därute i vårt avlånga land???????????

Hur är det själv?
Jo tackar som frågar! Jag mår som en löksylt i sitt spad, jag trivs som min goda vän fanny och jag brukar säga till varann när vi finner oss i varandras sällskap.
På tal om Fanny, hon fyllde år. I lördags 22 år närmare bestämt. Tänk vad de små liven växer fort, jag blir alldeles pipig.
Födelsedagen firades såklart med en obligatorisk get together- tillställning av den allra trevligaste sorten.
Vi var ett gäng, som mös, drack och åt lussebullar stora som ett par dojjor i storlek 45.

Sedan var det dags att åka till stan. Med Spåris 11. Men till vårt förtret så blev vi ståendes i ca 15 minuter pga av chafförsbyte. Detta fick min argumentationsfanatiker till vän att tända till, precis så mycket som det kan bli när saker och ting inte alltid går vägen. Ja, hon blev till och med så upprörd att hon med bestämdhet ställde sig upp och började kliva mot utgången. Men tjii fick hon, vem kommer inte där och möter den 1,68 cm långa brunetten med rosenkinder om inte chafförn. Så efter en sekund kommer hon tillbaka till oss kvarvarande, men med äran i behåll....Fana håller fanan högt! (Ja hon kallas så, Fana.)
Sedan blev det : Bomchakalak- Sticky...otippat.

Sedan dess har veckan rullat på. På jobbet har jag fått en praktikant på halsen, 15 år och hungrig efter kunskap. Jag känner ett oerhört ansvar gentemot det lilla livet, jag har ju själv varit där nyss.
Så jag har bara satt honom på hedersvärda sysslor. Min kollega försökte dock att locka till sig en kopp kaffe. Men se då sa jag till och höll en utläggning om mina egna erfarenheter som praktikant respektive sommarjobbare. Då fick han så han teg....

Idag fyller ytterligare en kär gammal vän år. Malin Larsudd blir tjugotre. The big two-three.
 GrAtTiS!!! säger jag i ett förhöjt tonläge och bidrar med en bild från i somras:



klartslut varulvstjut.
hanna.

Ps. Jag har bestämt mig vart jag ska åka nu. Det blir Taadaaa! Örebro. Till min kära kusin Sara, hennes hund jamie och detta med mamma och Britt (Saras mamma.) Det blev först till kvarn metodiken i allafall som användes vid urvalet. 
Till er andras tröst, matilda, emma och sandra kan jag bara säga: året har  365 dagar. Vi hörs.
 


 

RSS 2.0