mot nya tider..

Hey hey hallå!

Jag är vid liv. trots massiv upptrappning av diverse gemytliga "get togethers" som hör denna årstid till.
Här följer vidare en summa kardemumma över vad jag fyllt ut de senaste dagarnas tidsramar med:

23 Dec: Uppesittarkväll m modern, fadern och ena brodern. Det fulades,trivsammades, förtärdes äggtoddy och var allmänt stillsamt i det Öbergska huset.

24 Dec: dagen D, dagarnas dag, dagen av seriöst frosseri with a slitely twist av kapitalistiska inslag. Dagen bjöd på mys i vårt hyys på morgonen och på förtimmarna. Med hänvisning till Kalle Ankas slut som tidpunkten att börja droppa in så kom så småniningom släktingarna. alla 28 stycken. det var mormor, morfar, farfar, farmor, gammelmormor, småkussarna, farbröderna, fastrarna och annat löst pack som hjärtlig kommit att bli medlemmar av den stora släkt jag blivit infödd till. Det åts gröt (10 kg för att vara exakt) och det öppnades klappar. och en bild på det:

image8
från vänster: kusinen Jennie, pappas moster Britt a ka Colin McBritt,faster  Helené "Helan", Britts man Bo Ko, lillkussen Kajsa, Ingifta farbror Niklas, bonusfarbror Henrik, "Kusinen" Sara.

image11
"Kusinen" Filip a ka Philly och hon med alldeles för mycket fritid för att det ska vara hälsosamt.

image12
från vänster; mormor Britta, "Lillgrodis" brorsan Simon, Morfadern Åke, Hon jag ska tacka för mitt fantastiska mellan namn; farmor Marianne, Mr birthdaychild himself Farfar Leffe.

image13
Pappa Mats säger:"Men har du fått finkläder?! Vad bra, då kommer du ju vara jättefin på alla kalas framöver"
Minikussen Albin, Babbin Wederbrand svarar; "Finkläder???!!!Nä det är inga finkläder, ser du inte att det är agentkläder." Där fick du så du teg farsgubben!


image14
Fam Öberg har just avnjutigt en tallrik av det bästa "von lidl" ha att erbjuda. Erik, Runi, Emma och Lars ser så där lagom nöjda ut som personer som just intsett att deras tur i klappöppningskön är nummer 25...typ..

image15
"Tack papp...eller ja menar tomten!" Hanna Öberg lyckas nästan med konsten att en gång för alla förstöra den lilla tro på tomten som finns i den Öberg/Wederbrand/Franzén/Brodénska släkten. 


image17
Konsten att dekonstruera och sedan pussla ihop ett fulskärp från Playa de Ingles, samtidigt som kameran håller på att falla i golvet.


25 Dec: Kl 13.00. PRICK. Då mår morfar Åke som bäst. Tillhörande 7 rätters middag då 4 av de rätter som serveras har en söt karaktär gör att jag faller in i ett sockerrus som bidrar till att jag helt tappar bort vad fröken ur betyder. men till förfest i lovene kommer jag, tequila race, sidbyte (AK:t byter sida på snusen) och gapflabb hinns också med i den korvosade lidköpingsnatten.
image16


Hepp Hepp!
hanny.

Ps. Om ni undrar vad som hänt med min blogg, eller utseendet av den, kan jag bara säga att den tycks tagit en sistaminutenresa till Maldiverna, stannat där och vägrat komma hem. Därför tänker jag nu med rena maffiösa metoder ersätta den med en annan...Ds.


confession of a dangerous mind..

...ja det är väl bara att lägga korten på bordet och erkänna, jag är nog den mest statistikkåta person som pengar kan köpa. Då har du nu kära läsare  kanske insett att jag nästan så där maniskt snedsneglat lite på min egen besöksstatistik och insett att jag nog är lite besviken. Kanske inte riktigt så besviken som när min kära bror rubbade världsbilden genom att släppa bomben om att den röda kurvan visade sidhänvisningarna och inte den egentliga redovisningen kring hur många som egentligen läser bloggen min. Detta plus att jag insett att jag inte alls har en sådan där "hipp, cooly och utsökt" blogg som jag först trodde.  Allt detta har resulterat i att jag nu kommit in i någonslags identitetskris.  Jag vill helt enkelt ha MER, mer besökare (men jag hyser fortfarande någonslags förkärlek till alla ni "unika besökare" som ser till att blåa kurvan fortfarande står stadig på typ 6, typ) mer gästboksinlägg och sköna kommentarer...

...ja, huvudsaken är ju att en är någorlunda NÖKTER!:

image25
Jag "öh, tröjan smälter in med diskbänken...har någon sett hanna?" Öberg

image18
Sofie "-Öh, jag tror faktiskt att du är snyggaste tjejen ikväll...-Det tycker inte jag" Gustavsson

image24
Frida "Kaka all over my underarm" Johansson

image21
 Stina "och den här ska vi inte ens gå in på" Enestig

...igår var denna kvartett i Falköping. Och nej, det luktade inte OST!

tjo och tjej
jul- vilken grej!

Hanny...

by the way...

..har ni någonsin sett en greyhound som ängel? inte?

image6låt visa Barbro visa vägen!

Varför bävernylon är svenska språket festligaste ord..

...det och mycket mindre kom jag fram till idag. Helt spontant och oförskämt där jag satt på min lilla stol och skulle skriva på uppsatsen. Smaka bara på ordet, bääääääveeeernyyyyloooooonnnnn, inget tvivel där inte det ligger sjukt bra i mun. Sedan är det ganska fantastiskt på det sättet att man liksom tagit två ord med absolut inget samband och gjort det till ett nytt ord, fortfarande utan någon som helst anspelning på dess styrka- att vara fruktansvärt barnvänligt. Mer barnvänligt vilken grind innan trappan som helst eller vilken spärr för bestiklådan... 
...Och på tal om bävernylon, i lördags var det årlig pumptömning och sederlig ordning också dax att dra på stassen och bege sig ut på byn. Mycket hände denna natt, foton på "väldigt maskulina fordon" togs, dykardansen återtog mark på det överbefolkade dansgolvet och jag lyckades återigen på söndagsmorgon med bedriften "hur man på bästa sätt lyckas trassla in sig i nätkabeln och nästan ramla handlöst i golvet."
Som min bror fredrik skulle säga: "ser du stjärnan?
var?
framför dig.." 
 och här en bild på tuffa gänget "saft och kakor"

image26
Micaela, Hanna, Frida och moi

bild helt och hållet tagen på ett mycket tjuvaktigt sätt från uppsatscompadren Emilys blogg "rojiblanca.blogg.se"
och med det sagt

Dagens kakos (citat direkt taget från hanna 5 år )
image27

Äggtoddy. I år är jag in charged över skapandet av denna delikatess. Jag tror stenhårt på idéen och har också på känn att jag är en fena i köket, vilket möjligtvis kommer innebära att en viss berusning kan infinna sig i det Öberg/Bengtssoniska huset på  dagen 23.

klart slut
varulvstjut
eder hanoba!


"En Synd. Det är när någonting inte går som man har förväntat sig"

Men först vill jag bara ta tillfället i akt och försöka reda ut det lilla missförstånd som hopade sig kring mitt förra inlägg.
1. Jag är inte dyslektiker.
2. Min käcka avslutning i förra inlägget var inget bevis på att jag inte visst vilket landskap Örebro ligger i utan snarare brist i min uppmärksamhet. Ibland skriver jag helt enkelt bara utan att titta på vad jag skriver. Ungefär som Bridget Jones har mundiarré har jag rävaras i skrivande. Det blev bara att jag skrev "Smålandstripp" för det var det första som kom upp i min skalle när jag skulle rimma på "kipp flipp"
"Pyttsan, en bortförklaring för att hon ska mörka hennes dumhet " tänker säkert vissa av Er men då har jag bara en sak att tillägga:
När jag var i 11 års åldern lärde jag mig alla Sveriges landskap, landskapsdjur och blommot UTANTILL, och det kan jag ännu idag och som bevis på det tänker jag till nästa inlägg lägga upp alla landskap med resp blomma och djur.
Kul va!


.....sen tycker jag att alla ska tycka lite synd om mig. Jag har nämligen gått och blivit förkyld. Hör gör jag inte, så förvänta er inte att jag ska svara på tilltal. Ser gör jag inte heller, så förvänta er inte att jag ska känna igen er.
och nu sätter jag därmed punkt. Imorrn ska jag på opponering och sedan blir det julklappshunting!

Tjoflöjt

hanny.

ps. rubriken är ett citat efter den store tandläkarrapparen Dr Alban. Han fick frågan vad en Synd var för honom (typ lättja, girighet osv) och svarade på det mest genialaste sättet en man med frän frisyr kan svara ds.

japp, så här livat kan det gå till när man är i örebro

image28

kick flipp
smålandstripp

hanny.

"man blir aldrig så rik som när man tar ut ett nybakat bröd ur ugnen"*

image29

*Ernst Kirchsteiger i tvprogrammet "Sommartorpet" härom året.
och ja, det är naturligtvis jag som har bakat...

Tjo flöjt!
hannan.


"och sen tar vi lite genever, för det rimmar så bra på BÄVER!"

Kast med liten slängkyss på er allesammans!Jag lever och mår bra!(eller ja kände allt en antydan till ont i halsen tidigare imorse)Trots det bristande engagemanget hos mig vad det gäller att uppdatera bloggen.

Lite insikter och nedslag har det allt förekommit i mitt liv sedan vi talades vid. Bland annat var familjen Andersson lookalike:sarna här i helgen. Det vill säga Pappa Mats, Mamma Kerstin och Lillebror Simon, och det tog vederbörande cirka 5 sekunder så såg man inte den frenetiska städning jag bara minutrarna innan genomlidigt. Men det är väl det familjen är till för kan jag tänka mig.
Med sig hade de mina födelsdagspreenter som jag inte fick m mig upp med tåget. Bland annat en mixer som, mamma jag hoppas du har kvar kvittot, fungerade första gången jag skulle göra mig en banan milkshake. Därefter har dess livsglädje lyst med sin frånvaro.
Jag fick också upp en video (mina kära farföräldrar så snällt skänkt till mig då mina vhs:ar liksom har viskat till mig att de vill bli sedda) som strejkade och gav fan i vad allt play innebär. Den fick den eviga vilan i källby, då vårt nyinredda miljörum häri huset inte har en elektronikdeponi. "As-smart" säger jag till killarna Lr recycling, jag menar de förväntar sig att vi ska anlägga en kompost under vår diskbänk men att ta hand om vår gamla elektronik, oh no. Så därför tänker jag numer delvis eller helt bojkotta all slags avfallssortering, det får bli min del i arbetet m västhuseffekten.
Jag har också i helgen åkt spårvagna för första gången i norrköping, trots att jag bott här i 2 år.

Jag skriver också uppsats om dagarna, emellan måltiderna. Känner spontant att jag är helt fucked up i skallen efter allt akademiskt tjafs och ber därför till alla dem som har en själ att tycka lite extra synd om mig fram tills måndag då 60 % av fanskapet ska vara inne.

Nog om det tråkiga, in med det roliga. Till helgen ska jag till Öret, Örebro. Där ska jag:
Umgås med kussen Sara, Kerstin McRae och Colin McBritt.
Jag ska engång för alla påbörja det däringa julklappsinhandlingen.
Förtära diverse mat och dryck
Ytterligare öka på, inviga och visa upp mina speciella kunskaper i "fuldans" genom ny tillskottet: "Chicken Noddle Soup."Tidigare favoriter så som Kebabdansen, Peps Persson går ned i källaren, Crazy chicken och talk with the hand, Lilla Bollen...Stora Bollen, heja Vp vi är bäst vi kan allt om VVS, Kavla pepparkaksdegen/hugg en gran/rör i grötgrytan kommer nog också plockas fram ifall det nya "movet "inte riktigt går hem hos Örebroarna.

Tills dess:
Dagens kaka

Lussekatter aka "Saffransbröd"
image135

Nu är de här, puddingarna. Vid ett bakbord nära dig.
Förra årets bravad skall i år försöka bräckas, 15 bullar på 1 timme.
...och till sist en faktaruta!
 Visste du att kilopriset på saffran i år ligger på 15 000 svenska kr? (källa: baksidan på Arlas gröna mjölkpaket)
Det är ju inte annat än att en funderar på att investera i en saffransodling, släng er i väggen, konstsamlare!

Chipp och käpp
nä inte hänga läpp

hanny.

RSS 2.0