i gårdagens GP



Roligaste bröllopsannonsen någonsin. Jag citerar :
"Ett gäng reklamare med stora öron och partyhattar kom inranglandes till ateljen och bad om ett bröllopsfoto av klassiskt snitt. Sedan tryckte de ner brudgummen i stolen, vi tog bilden och detta blev resultatet. "

Vid intervju m brudgummen frågade man varför denna stela fotopose?
"Den klassiska bilden tror Richard Hallberg (brudgummen) är en pik. Det senaste året har han fått barn, gift sig, köpt en kombibil, blivit villaägare och går omkring i en batistinijacka."
- Pålm (hjärna bakom verket) tycker att jag vuxit upp för fort, att jag är brådmogen.

Ett halvår senare publiceras bilden i GP. När andra tidningar drog sig ut så gjorde GP tvärtom, i sann göteborgsk anda.



Planering inför Helgen

Fredag: Jobb. Afterwork. Lena och Orup (pinsamt.)
Lördag: Städa. Möta Stina ,Sara(?) och Frida och hänga på stan som det moppegäng Dr Alban sjunger om.
Tingsek på Sticky Fingers. Falafel i bröd.
Söndag: Bakfull (?). Promenad 


kram banan


audioguiderna

jag praktiserade ju i våras (känns mer som ett årtionden sedan) och jag har glömt av att jag fått en del av de jag skrivit.
Och eftersom ni intresserar er så mkt av min enkla person, vilket är så vackert att jag rådnar, så tänker jag helt okritiskt  lägga ut resultaten av min praktiktperiod.

Lyssna och njut!


det kom ett mms


många dar, inget sett

det var hela 2 dagar sedan jag gjorde någon form av uppdatering här vilket i denna artificiella värld av dagboksgrubbleriers skulle kunna ses som en evighet. Givetvis har det hänt mycket på det vardagliga planet, jag har till exempel äntligen tagit mig i kragen och börjat träna igen, fått lön, och i samma veva utfärdat mogenvarning då jag på lönedagen var på stan och kom hem med....en bordsduk.
Jag har också fått en påringning av min vän christina som meddelat att hon tänker komma och drabba mig ihelgen. Tingsek spelar på Sticky på lördag "Vilket typ är det största som hänt sedan Ulf Malmbergs viktras." Så det ska nog inte missas. Och på tal om artist på scen och dans i publik; på något konstigt sätt lyckades jag också i berusningen av att min käre vän ska komma också lova att vi till nästa sommar ska skrota allt som har med festival att göra. Istället lyckades hon övertala mig till att vi skulle hyra en husvagn och dra till dansbandsveckan i Malung istället. Och detta med mtiveringen att hon skrev på en uppsats om just det ämnet och menade att hon skulle känna sig som en hycklare i resten av hennes liv om hon inte åkte dit. Så nu ska jag dit. Kanske är dax att börja lära sig bugg då.

Kul (!?) grej på jobbet också. Vi har haft en liten "morot." Varje gång vi sålt en försäkring så ska vi ha lagt en flörtkula i en skål, totalt 100 st. För en vecka sedan hade vi kommit upp i 100. Chefen och vi hade sedan innan kommit överens om att när vi fyllt skålen så skulle vi få hitta på något roligt. Snabbare än ett barn skriver önskelista till tomten kom förslagen om Gocart, Chokladprovning, Kaffemaskin....ja ni fattar.
Men tydligen brast kommunikationen någonstans mellan "100 st flörtkulor" och "belöning" för i fredags kommer högsta hönset in i fika rummet: 
"Tadaaa!!!"
"Va?!" säger tre mkt förvånade underhuggare 
"finns det några snälla försäljare här!?"
"mmmmmm, här" säger vi lite förstrött
"va bra här kommer er belöning för flörtisarna iallafall..."
Chefen delar ut tre kuvert till var och en och brister sedan ut innan någon hinner öppna kuvertet:
"Det är biljetter till Lena och Orup på Lisebergshallen!!!! WööWÖÖÖW"
Alla tre ger varanda: oj-tack-men-jag-som-inte-gillar-vare-sig-Lena-eller-Orup-blicken. 
Chefen ser obotligt nöjd ut.
Vi  samlar oss och brister ut i ett:
"Tack så jättemycket!!"







 


Familjen Brodén

hej läskunniga!
vet inte hur det är hos er men i Götet regnar och blåser det värre än värst, med mina knappa stabbiga ben kommer man inte långt idag. Trots detta lyckades jag ta mig till jobbet och hem för att möta upp släkta som kommit för besök.
Det hela handlar om familjen Brodéns, helene (faster) henrik (farbror) och mina två kusiner jennie och julia som kommit till deras favoritsläkting alla kategorier.
Har precis varit nere och lämnat av dem vid spåris och jag måste erkänna att lite nervös blev jag allt, som att lämna ungen första skoldagen. Men jag gav dem en karta där alla spårvagnslinjer har var sin färg. Idiotsäkert.
Bästa ikväll än  så länge  måste ändå vara henrik som innan hittat en värmpump i kungsbacka och åkte och hämtade den själv= ingen frakt. "Det var ett MYCKET bra pris." Den prutgubben:)
Men nu är de på holiday on ice och kommer väl komma hemglidandes vid nio. Undrar vad jag ska göra så länge?
Kolla på bästa programmet just nu förstås, Färjan på kanal 5. Suveränt.

skepp och hoj!
hanna 




  
 


spänning i vardagen.

Idag har jag känt mig för att vara av det lite äventyrligare slaget. Imorse vaknade jag förutom med mitt dåliga morgonhumör också med lite gnagande tristess. På vägen mot jobbet kom jag tänka på hur förbannat rutinberoende jag är. Och kalla mig provokatör men jag tror allt att ni därute vet vad jag talar om.
Jag började tänka igenom mina mornar; Vad gör jag? När gör jag vad och i vilken ordning gör jag det? och jag fann mig själv helt hjärnsläppt vid Vasagrillen.  Jag gör ju exakt samma sak varje morgon och varje dag vilket resulterat i att jag inte kan skilja mellan förra veckans tisdags morgon och den på torsdagen. Jag delade med mig av mina tankar till mina kollegor vid fikarasten på morgonen.
"Jävligt gött." 
"Vaddå?" svarade jag.
 "Ja om man skulle komma ihåg varje liten detalj man gjort på morgonen den senaste veckan så skulle jag nog faktiskt ta och avliva mig själv."
"Va" svarade jag och blev inte klokare för det.
 "Ja, Orka." svarade han.
  
Jag antar att detta måste höra till  Existensiella-funderingar-som-du-aldrig-kommer-att-få-bukt-med-så-att-det-är- lika-bra-att-du-lägger-ned-kategorin. Och  med detta konstaterat fortsatte jag min dag i sann McGyver anda för att den absolut inte skulle vara som vilken tisdag som helst.
Jag ändrade min ring signal till Fångarna på Fortet-introt, gick mot röd gubbe, åkte på trappräcket från vinden ned till källaren i mitt trapphus, fönstershoppade, försökte nå kontakten bakom teven samtidigt som jag i den andra näven höll en tillbringare med vatten och gick på cykelvägen istället för på gångbanan.

Och med allt detta gjort kan jag så här i efterhand säga att jag took a walk on the wild side
och det var Gött.

Dubbelslash
hanna

morgonstund har guld i mund

klockan är 08.07 och jag befinner mig på jobbet.
Jag är först.
Ingen har satt på kaffe, jag var tvungen att göra det själv.
Det pissregnar i sveriges framsida idag.
Det enda som fattas är en mor som envisas med att sjunga Cat Stevens a ka Yusuf Islams "Morning har broken."

Men jag är inte den som är den, morgonstund har guld i mund.


vad är oddsen..

för cirka en timma sedan var jag ute och promenerade i rask takt. Mitt i en upptempolåt får jag för mig att jag ska använda min fingervant-beklädda höger hand till att flytta min mobil från höger till vänster ficka på min munktröja. Och vad händer???????
Jo mobilfanskapet trillar ur han och rakt ned i en vattenpöl, den största på hela gatan naturligvis.
När ska verkligheten börja inse att jag är en rätt reko person som inte behöver utsättas några vardagliga påfrestningar?
Uh, Uh?
Tur för mig och alla er andra att mobilen fortfarande fungerar:)
Nä nu måste jag snabba på här, ska ju på inflyttningsfest. 

Ha en festlig helg hörni!

kräm
hanna.


Dagen då livet passerade som en enda stor fredrikdahlsinspirerad sommarrevy..

Idag har jag haft chansen att dö minst tre gånger. Eller ja, jag har råkat ut för tre händelser som  visat mig att jag nog fan lever och är verklig ändå. Inte bara en illusion som jag ibland, när jag blir lätt vardagsfilosofisk, intalar mig själv vara.
Idag fick vi 1 av de 3 bilar som jobbet beställt. Den skulle  i sin tur levereras till kåren på Chalmers, de ska nämligen använda den i reklamsyfte för vår räkning. 
Min chef kommer inflåsandes i fikarummet och nästan skriker fram att nu är det brått eftersom vi ska lämna bilen om 15 min och vi har inte hämtat den ännu. "Du, kommer med mig" slängde hon hafsigt ur sig till mig, "jag släpper av dig på lackeringen så får du köra bilen in till stan." "Piece of as, det ska man väl kunna greja" tänkte jag.
Det var bara en liten petitess isammahanget som jag glömde göra min egen person påmind om, jag har aldrig har kört i Götet förut, så resan hem kan ni kanske räkna ut själva hur den gick. 

Aja, väl tillbaka på kontoret hämtade jag upp min chef och en annan kollega. Jag och chefen hamnade i den nya bilen, till mitt stora förtret visade det sig. Chefen är inte bara smart, vältalig och allmänt trevlig- hon kör som en mix mellan kids on crack och Colin McRae. 
Att tillägga i sammahanget är att hon "aldrig hade åkt i en sån här söt bil" vilket innebar att hon gav sig på inställningarna på sätet, kollade alla "gulliga detaljer" och reglerade värmen. och detta allt på samma gång. 
Det här med att kvinnor kan göra flera saker samtidigt, vem i slottskogen var det som kom på det?En idiot förmodligen.

Efter avslutat möte m chalmers var det dax för mig och min kollega att ta chefens bil och glida tillbaka till kontoret.
Det blev en "När katten är borta dansar råttorna på bordet"-situation. Bland annat åkte vi förbi götaplatsen och poseidon där en grupp om ca 52 japaner (dresscode:svart kostym, vit skjorta och röd slips) exponerade den stackars statyn likt jenna jameson med sina kameror. Då får min galenpanna till kollega för sig att han ska ge dem ett fint minne från sverige. Han tutar och trycker på spolarvätskan och vindrutetorkarna för att påkalla deras uppmärksamhet, sen sätter han igång och kör "Silviavinken," ni vet kupad hand och rullande handrörelse. Jag såg inte så mycket av deras reaktion, jag var för upptagen med att lukta på gummimattan men jag tror de gillade det. Han sa att de log iallafall.
Det finns allt lite av en Bridget Jones i honom. Han tänker inte först, han hinner inte ens få ett infall, han gör det bara av ren reflex.

Nåväl idag höll jag alltså på och dö, tre gånger.
Så här i efterhand vet jag inte vad som var det  värsta sättet att dö av , genom krock, för att man skäms eller av ett skrattanfall. Det lämnar jag åt er.

Snipp snapp snorum//
hännie.


en parantes...

hur kommer det sig att den snyggaste bonden med det snyggaste stallet och det flådigaste håret alltid ska vara bög?
Och givetvis håller han på med hästar. Typiskt de däringa homosexuella,ska alltid vara lite bättre, snyggare och bättre än oss vanliga homosexuella. so unfare!
slut på parantes.

Här sitter jag i min ensamhet..

och lyssnar på världens bästa Aretha och känner mig lite ur gängorna. Detta kan förklaras genom att jag:
1. precis klämt världens finne under snoken, inte så coolt.
2. Saknar Susanne.
Susanne var min husspindel som levt tillsammans med mig i cirkus 1 vecka, ända tills i lördags då hon lite osmidigt placerat sig på min fars byxor som han tagit av sig. Detta resulterade i att hon blev brutalt mördad genom nedspolning i toalett.
Och
3. Jag har precis klämt i mig en 1 liter mjölk och på så sätt tillfört ytterligare en atrialj till min nuna. Mjölkmustasch. Det är  det som är grejjen numer, eller för att citera förpackningen med lösmustcher: "don´t be caught with a naked upperlipp."
 
Imorrn ska jag på bio med look-a-liken malin. Vi ska se tropic thunder, får se hur den kan va, vet faktiskt inte vad jag kan förvänta mig av män i kamoflage. Eller vad är det jag sitter och påstår, det blir nog alla tiders.
Ha det, adjöken!
hanna

familjetid..

..är familjefrid. Eller ja, det är tanken som räknas!
Mamma Kerstin , Pappa Mats och Fredrik har varit hos mig ihelgen. Och om vi har tillbringat tid tillsammans!
I fredags var vi i Ullared, vilket är en upplevelse för sig.
Mor var i vanlig ordning så där otäckt förberedd som bara hon kan. Till exempel så vecklade hon upp denna lugnan ro i bilen:

med matchande inköpslista där hon skrivit ned namn och vad var och en behövde köpa.
Det är verkligen ingen som tar henne i planerande,jag har själv bevittnat henne får ned en bålskål i ett utrymme inte större än en äggkopp i diskmaskinen. Där ligger jag i lä.
Så jag och andra sidan kände att jag skulle köra på "Skapa begäret efter vad jag ser i hyllorna" vilket är mer katastrofalt ur en ekonomisk synpunkt men en mer hardcore way of living så att säga. 

På lördagen blev det shopping i Götets inre regioner. Lördagens skörd, som jag är sjukt nöjd med :
  


Vi har också hunnit med ett besök på IKEA, ICA och ätit choklad till bristningsgränsen. Detta har resulterat i; flådig lya, fullt kylskåp och ett vad med mig själv om att nu jäklar skall the lovehandles bli ett minne blott.

Til we meet again!
hannie.


När mitt zigienarliv började att löna sig...

SÅ J*vla nöjd.
De senaste tre åren har jag succensivt och metodiskt  fått utstå gliringar om att mitt flyttlass gått lite väl många gånger. Kanske tröttast på alltsammans har nog min kära lilla familj varit som för kärlek till sin favorit familjemedlem alltid har varit med och kånkat som de trognaste åsnor de är.
Och jag måste själv erkänna, jag är rätt trött på att vara mig också. Speciellt vid flyttningstider. Det är för mig helt obegripligt hur mycket man ska behöva utstå i detta liv, herregud  jag har till och med gått och blivit VAN vid att sitta i Com Hems telefonkö. Och sist kände personen i kundtjänst igen mig..
MEN idag fick jag skörda. I somras när jag flyttade hem till källby fick jag ett  tvåveckors-provåkarkort från Västtrafik. Jag använde det tills det tog slut och sedan var det inte mer med det. Allt sedan dess har jag, liksom pappa gjort med vårt ena badrum, gått och dragit mig för att köpa ett månadskort. "snåljåp" och "ovärd" har jag blivit kallad, Men idag kom beviset på min genialitet. Snigelposten hade idag ytterligare ett två veckors kort i sitt sköte!
Det här med att ha flyt, jag brukar ju avundas människor det och i min svartsjuka mena att flyt är ingenting man har, det köper man. Uppenbarligen har jag en del att äta upp. Nu hoppas jag bara att  de däringa bussfolket aldrig upptäcker deras fatala misstag.

Nog om det.

Det har varit helg!Och den har varit varierande, både i känsloväg och i väderleken. I fredags hann jag både med min gamlemorfars begravning (Som var en av de finaste jag varit på) och konferensa med försäkringsnissar. 90 stycken för att vara exakt. That´s a lot Bugg. Dansen alltså. 
Hur kul som helst,.Det är något speciellt med fulla 40 plussare som vi in the mid 20´s aldrig når upp (eller ner) till.
Och min kära chef är ju inte den som är den, när vi "dödliga" arbetare fick dela rum med varandra, hyrde hon sviten. Och bjöd sedan på förferre just där. Som att ge en Rolexklocka till en unge i Sudan. 
Och lite bilder på det...







Ja vi har så rolig ihop, mitt lilla crew och jag.
Och som inte det vore nog, sov 2 timmar på lördagen sedan var det dax att ge sig ut i stormbyn för lite skönt häng med Akay Niggah på Sticky. Det var skönt, det var öl och vi dansade Vaggan.

Ta hand om kröppen!
Hannie.

Ps. Det blev ingen av förra inläggets frisyrer. Eftersom jag numera överkonsumerar amerikanska sitcoms kom jag givetvis hem med ett Hollywoodsvall, så att jag kan matcha lösmustachen med samma namn som jag fick i inflyttningspresent....






    

Klipp tid på måndag och jag har beslutsångest.








Imorrn åker jag hem till Vidderna och metropolen numero uno, Källby.
Därefter direkt till Stenugnsbaden för att "tokkonferensa" med mitt jobb. Detta sker fre-lördag.Tror ni att det kommer att buggas ellar?! Jag har hotat min kollega att om inte han är snäll mot mig (har varit lite väl elak de senaste dagarna) ska jag i smyg fylla på hans vinglas och därmed förpassa honom till tillståndet "under bordet." 
Men det är klart, lite snäll borde jag kanske vara. Höll ju på att ta knäcken på honom idag när jag råkade kalla honom "Pappa." Vet inte om det var brist på umgänge från min riktige far som låg till grund, en fadersgestalt-situation så att säga eller om det mer handlade om ordspya från min sida.

Hepp nu måste jag packa!
Smell you later
Christian Slater/
hannie.

ps. Har hittat VÄRLDENS bästaste sida: http://www.yearbookyourself.com/ 

RSS 2.0