lördag

Hello! Hanna här igen.
Nu är jag kontaktbar igen. Dock inte genom ny mobil, då jag fick ett meddelande från firman jag beställt den ifrån igår som sa att mobilen endast kunde köpas med en bindning till tre. Vad jag hatar Tre. De gör just nu mitt liv lite mindre snyggt. Men jag rotade i mina lådor och hittade min gamla samsung, så den får duga så länge.
På tal om snyggt. Ska snart iväg till frissan för att se om hon kan rädda det som räddas kan vad det gäller mitt hår, som officiellt är en mess. Tror inte det blir några problem de kan sin sak, lugnade jenny mig tryggt igår över ett glas vin på resturang Asken i norris. Förövrigt ett toktrevligt ställe, det får bli en upprepning på den!
Nepp nu måste jag sätta fart! Ha det lajbans! En bild kommer senare på hur det gick med hårsvallet. Men jzg har ,tänkt mig någon sådant här, fast blont då:
image75


Habba Habba!
hannie.

Ps. Ja Emma jag vet inte hur det ska gå! Hade en tjej här i onsdags som tittade på min lägenhet, hon skulle nog ta den. Jag fick klump i magen och var tvungen att sätta mig ned...Ds.


Snart är den här...

..i en hand nära mig och bara ett samtal från dig!
Ja för det är ju så (som ni kanske räknat ut) att min mobil jag helt enkelt har vägrat att visa sig igen. Och är det så att någon har snott den: be my guest! Jag hade 13:- spänn på mitt kontantkort (ja, jag fortfarande är så där högstadie och har kontatkort)
Och om ni därute är bekymrade över att ni nu måste engagera er i att få mitt nya nummer, ni kan andas ut. Telia kvinnan förklarade oerhört insatt och sansat att jag inte behöver byta mitt nummer, bara Sim kort. Så nu har jag fått det dementerat också- Det kan gå smidigt med Telia.
Så nu sitter jag här som ett nyduschat barn innan julaftonsmorgon och bara väntar!
image73

Kyss och Kläm
hannan.

lillördagen den 26 mars

ja det är väl lika bra att sätta fart med en mer eller mindre ingående redovisning av mitt påsklov. Har ju varit hemma som sagt och det har bjudit på många olika sinnestillstånd, men bäst kan det nog sammanfattas som en enda stor nougat orgie. För ******* vad godis jag har ätit! Beach 2008 är som bortblåst. Lika bra det, slipper man ha en sak till hängades över en.
Men jag har ju naturligtvis gjort andra saker också, träffat diverse folk så som Akay, Mattilainen, Veva´t, Meckan och en hel del andra personligheter som jag delar släktskap med. Men som om inte det vore nog så har jag också: under påskafton tappat bort min mobil, kommit på hur sjukt bra Motowns soundet är och förenats med mitt barndoms skräck -Ika i rutan. Som sagt hunnit med en hel del.
Men nu är jag tillbaka i norpan där jag har, vad man skulle kunna påstå- tagit tag i mitt liv. Jag har börjat kursen i Marknadsföring som jag tydligen hade anmält mig till, äntligen beställt tid för färgning och klippning av mitt hår, plöjt igenom 2 böcker om fallskärmen och autopilotens historia och städat. Idag ska jag nämligen ha lägenhetsvisning, spännande! Eftersom jag är som jag är börjar jag ju genast överanalysera och tänker "ska det bjudas på snittar och bubbel?" sedan kommer jag på, hanna du hyrar, inte säljer lägenheten.  

aja nu måste jag springa till bussen vilket innebär att killarna här på militärbasen kommer få sig ett skräckexempel i löpteknik.
ta hand om Er!

hanna. 


Ett meddelande:

Alla som under de närmsta dagarna försöker att komma i kontakt med Hanna, lägg av med det eller ring på hemtelen. Hanna "slarvern" Öberg lyckades nämligen försnilla den under onyktra förhållanden i lördags. Men förundersökning har inletts och hanna meddelar att hon tror att hon vet vart den numera huserar. Återkommer i ärendet om några dagar.
Over and out




motvillig nostalgi



Hamnade helt spontant på youtube. hittade till min fasa min barndoms stora skräck. Men måste erkänna låten är sjukt party vänlig, en remix på den och jag är såld.

Sagan om den onda kaninen på Lidl

Återigen har jag styrt kosan mot den bördiga slätten för att fira lite påsklov och förlusta mig i diverse äggrätter. Påsken kunde väl börjat bättre. Dels genom att min käre vapendragare i jordgubbslandet, morfar, skulle vara friskare men också genom att jag inte stött på den kanin av choklad som jag ställdes öga mot öga mot igår.
Min käre broder Frigott (Fredrik) beslutade sig igår vid 17 tiden att slita sig från den trygga hemmamiljö han under dagen flanerat i. - Mamma, kan jag få låna bilen? Känner att jag måste ut och röra på mig.
På någotvis lyckades även jag att involveras i denna cruising historia, då mamma tyckte det vore en utmärkt idé att jag följde med och inhandlade lite smått och gott till påskäggen. (Som i vårt fall egentligen innehar formen av ekorrar och ankor. Flätade i någont slags mahogny inspirerat trä.) Och vad är en högtid utan någon form av fulgodis. - 29 kr kilot på Lidl sa mamma. -Som att sno barn från godis sa jag.
Sagt och gjort, Jag och han som jag delar syskonskap med styrde kosan mot Lidl med förhoppningar om att kunna inhandla riktig kitschlysande smågodis.
Men föga anade jag vad som kom att vänta mig. Vi äntrade billig-tysk-luktar som ett riktigt dåligt snabbköp i utlandet-affären med stora förhoppningar att riktigt kunna skörda. Och det gjorde vi. Men när vi sedan kom till kön i kassan, fick jag en riktig titta-på-scream-fast-jag-inte-får flashback. Där i hyllorna vid kassan stod den. Kanindjävuln. Djävulen utklädd till 30 cm choklad kanin. Otäck, chokladfärgad med röda ögon.Skulle ge varenda liten unge utklädd till påskakärring mardrömmar. Man kanske skulle ha köpt en?

Hepp måste dra. Träff med Akay niggah står på tapeten.
Glad Påsk på er folket!

Dagens Ord

Bös
Dialektalt, härstammar och används flitigt i landskapet av Västergötland. Dock i varierande utsträckning.
O- eller svårdefinierat småskräp, ludd
Bös finnes ofta i naveln, mellan tårna i en gammal jackficka, eller under/i dörrmattan.

Exempel: "Vänligen plocka upp hår och/eller annat bös efter att du duschat."
Alt : " Jag har en massa bös i naveln! "

image71

familjen.

imorgon kommer en del av familjen. Det ska blir trevligt! Stämningen ska bli god och vi ska vara trivsamma ihop. Inget tjafs om vem som ska sitta på just den platsen i soffan eller vem som måste sova i extrasängen. Inget "men jag vill ju ha naturchips" ska förekomma eller "nä måste vi gå in i den affären, jag vill åka hem." Helt enkelt bara utnyttja den kvalitets tid vi får tillsammans. Vara trivsamma helt enkelt.

Förslagen till "dagens ord" har börjat rulla in. Dock verkar det som ni mer är intresserade av att få en utomordentlig förklaring till olika talessätt istället för specifika ord. Så det får väl bli det också i framtiden. Som sagt jag är era viljors slav.

Dagens Ord/Talessätt

Att skita i det blå skåpet 
Känt från bland annat "Göta Kanal" (ettan alltså, personligen låtsas jag som om film 2 aldrig har tillverkats) där Janne "Loffe" Karlsson myntade begreppet och där jag tror många med mig känner igen det ifrån.
MEN som den soldat av sanningen jag är, har jag naturligtvis hört mig för med mina kontakter och kommit framtill dessa fakta:

Uttrycket "Att skita i det blå skåpet" härstammar ursprungligen från en incident på ett tryckeri i Stockholm någon gång under tidigt 1900-tal. Från början var uttrycket "Att skita i blåsskåpet" och har sedan blivit förvanskat. Någon, eller mer troligt en hund, hade bajsat i ett stort fläktskåp som stod inne på tryckeriet och fasansfulla odörer spred sig i lokalen. Incidenten fick följden att arbetarna började kommentera pruttar med att någon skitit i blåsskåpet igen. Detta spred sig i Stockholm och vidare ut i landet och efter hand glömdes ursprunget bort och det mer obskyra "blå skåpet" ersatte "blåsskåpet" av någon outgrundlig anledning.
 
Värt att observera är att uttrycket inte har någonting som helst samband med nedanstånde. Detta trots en av mina kontakters utläggning (15 min) om att så var saken:
image70
Alltså, detta har inte myntat begreppet "att skita i det blå skåpet."

over and out. (lägg märke till hur bra jag numera botaniserar i flygvokabulären.)

hannan


tjottaheiti.

Från och med nu har jag påbörjat en ny helt onödig följetong. Förut brukade jag ju finurligt avsluta varje blogginlägg med "veckans kaka." Men det bidrog bara till att jag jämt blev så förbannat sötsugen så har jag nu placerat den idéen bland mina andra i mitt kunskapsförråd snett till vänster om lådan med texten "kemiska formler."
Nya följetången går istället under det fantasifulla arbetsnamnet "Dagens Ord." Alltså ord som man med jämna mellanrum kan stöta på under sin livstid och som man när man hör dem liksom stannar upp och får en "ha ha" känsla av. Det kan vara ord som är långa, korta, roliga, bara allmänt fula eller som man bara tycker är lite mer extravaganta än de vanliga gamla orginalen och som man känner att man inte fattat varför dem finns. 
 Att tilläggas är också att på den här blogg uppmuntrar vi dialektala ord!
Och med det sagt:
Dagens Ord

Tjottaheiti
betyder "långt bortom ära och redlighet". Ursprungsbetydelsen är "långt bort i skogen."
Används ofta när man på ett mer smickrande sätt menar att man måste gå på toa, men även när vet att man ska förflytta sig till en plats långt, långt ,långt borta.

ha´re
hannie.

Ps. glöm nu inte för bövelen att nominera ditt favvo ord!


Härligt makaber tablettis

Måndag va fan är det för påhitt egentligen?
Det var en lite smått butter handledare jag idag mötte när jag klev in innanför dörren till min praktikplats. Själv kände jag att halv nio är alldeles för tidigt på morgonen för mig att ge mig in i ett sådant samtal, så jag smög så där "skugga på väggen" likt vidare till min plats och missade därför asvaret på den diskussionen. Oavsett vad de kom framtill mina kollegor så verkade det som de hittade svaret, för 5 minuter sedan kom handledaren och hälsade glatt god morgon på sin allra naturtrognaste dalmål.

Helgen som gick travade på som den allra finaste Viktory Tilly. På fredagen smet jag lite tidigare från praktiken för att dinera med mina gamla klassisar från VP:s forna glansdagar, Emma och Sofie. Det blev en del sagt, förtärt och skrattat. Den dagens kändisspotting stod lennart ekdahl för, där han kom emot oss på en av linköpingsstads sidogator med en uppsyn inte helt olik någon av de efterlysta rymlingarna som visas på tv. tokigt.
Lördag då. Vaknade helt självmant 05.48. Frågan jag ställde till min kropp-Är detta ett skämt?! Fick ett magkurrande till svar, visste, vet inte riktigt hur jag skulle tolka det. Funderar på att skriva in mig i en sådan där flummig "lär-känna-din-kropp" kurs. Tror att jag och min kropp skulle behöva tala ut.
Resten av dagen bestod av en fika m malin&fanny som tillfälligt var i staden. Sedan en tur runt shoppingcentret på jakt efter ngra sköna fynd. Det blev inga. På kvällen vankades det dissningar och hissningar framför burken och andra chansen. Sammanfattat kan man väl säga att vi kom framtill att Nordmans sidekick, killen m nyckelharpa stal hela showen och ord som " klart liggbar" tycker jag mig minnas utrycktes. Därefter var det en gedigen kvartett som trallade ut i norrköpings natten för att se vad klubbscenen kunde tänkas bjuda på. Mest underhållande under kvällen var nog linda som började prata engelska med en man i björndräkt varav hans kompis frågade varför hon pratade engelska. Killen var ju svensk. "Men du sa ju att han hette Bear?" "Nä, han heter Björn, därav kostymen." Jag skrattade så mycket att jag trodde att jag skulle krevera. Och då inte bara för det lilla misstaget som linda gjorde utan att jag själv trodde att han hette Bear, var engelsman vilket i mina öron då var sjukt komiskt eftersom han satt och drack öl i björndräkt.

Söndag, Hände inte mer än att jag festade till med att ytterligare tillföra lite mogenpoäng till mitt påskägg. Jag inhandlade nämligen påskliljor. Tok Vårigt. Därefter var det bara att pallra sig iväg och träna. Alltid underhållande. 

Förklaring till mitt val av rubrik på detta inlägg. Tittade på tv igår. Eftersom man aldrig lyckas undkomma reklampauserna då de alltid infinner sig samtidigt så fann jag mig återigen sittandes framför dem. Och vart vill hon komma med det här tänker du? jo, måste bara få säga den nya reklamen för tabelettasken "Svarta Katten." Hur galet "Scratchy and Itchy show" inspirerad är inte den? Tokig och fullständigt makaber. 
Brukar kunna stå emot reklamer rätt bra annars men denna tog över mig helt och det slutade med att jag köpte mig en ask efter träningen. Men man skulle väl kunna säga så här, ingen världsbild rammades här inte. 
Kalle Ankas tablettask som fastnade i tänderna varje gång tar fortfarande hem priset. Synd att den klenoden har gått ur tiden... 

Nä nu ska jag gå och försöka komma över en kopp kaffe.
Until we meet again!


hanny

Ps. Fråga: Får man,går det skriva ord som "härligt" och "makaber" i en och samma mening? Givetvis.


Library lovers!

Hej, hallå, tjabba, tjena, tja, hejsan!

Idag är det fredag och jag skulle nog vilja passa på att ta tillfället i akt och deklarera att fredag är så den nya lördagen. För ingen veckodag framkallar så mycket känsla som just denna! jag har världens feeling, dagen har startat så bra att det nästan är obscent.
Dagen började kalas. Vaknade som vanlig till tjuren från Wales vilket kanske inte framkallade ett leende på läpparna men nära nog. Efter att laddat magen med en macka&kopp kaffe,som dagen till ära var ovanligt aromatisk och fyllig som angelinas läppar, begav jag mig 07.15 mot tågstationen. 
På stationen verkade det som (eller vill jag tro det själv) mitt ohyggligt "braiga" humör smittade av sig. Det utbyttes många vänliga ord, inte minst mellan mig själv och en stackars engelsman som kom fram och utnämnde mig som hans räddare i nöden. Ni som känner mig eller någon gång sett hur jag agerar i situationer där jag förväntas prata engelska vet att jag lätt blir nervös och flackar med blicken. Men inte idag! Jag intog rollen som vardagshjälte/informatör och langade vant upp både buss och tågtidtabellen och började lotsa honom hur han skulle ta sig till sitt mål. När jag var färdig kände jag mig oförtjänt bra till mods, då jag intalade mig själv att jag gjort hans dag. 
Väl på plats på praktiken kommer dagens solstråle nummer ett och välkomnar mig. Jag pratar naturligtvis om den tidigare nämnda labradoren, som enligt hennes ägare menar tycker minst lika bra om mig. kanske har den lilla semlabiten jag smög ned till henne på tisdagsfikat någonting med det hela att göra..

Därefter dagens andra "nämen!" Det har lämnats en pin till mig med texten "Library lovers" och en hälsning från vår bibliotek och arkivansvarig. Denna kvinna har under torsdagens eftermiddagsfika förklarat att hon att hon ska "bring the sexy back" till det kurs-,fakta och skönlitterära. Så i sann Jean D´Arc spirit har hon nu laddad bibblan och postfack med pins och bibblan var även dag scensariot för det måndadens vinlottning. Framtiden får utvisa om hon kan får fram sexigheten ur "Flygvapnet-en historisk översikt", måste säga att jag är lite tveksam.

Helgens planer är inte så värst storslagna mer än att det blir en lunch med Emma Frejd och Sofie Eriksson, sedan hem träna och städa! Imorrn är det andra chansen, drinkar och en hel del tippning at casa de Bergman/Frank med en hop av glammigt folk. Söndag=tvätt.

//
hannie.

image62

och när vi ändå är inne på "shake it like a palorid picture" spåret...



Lyckopiller


Ibland dyker det upp. det kallas kvalitetsmusik och skapar ett sjukt dansbehov i hela kroppen. och nu har jag hittat den ultimata låten!Framtidens förfester är räddade!




RSS 2.0