Grannsamverkan.

 GP.


Det är fint ändå. Mitt i det kaotiska snö-Sverige finner människorna varann.
Helgen betedde sig som en toka. Det flödade i bärs, snö och gemenskap. 

Min andra familj lyckades att dra på semester innan allt kaos.
På lördagen insåg jag att jag hade två val, antingen skotta åtabara !#%¤* eller bli insnöad, dö och bli uppäten av silverfiskar.
Jag valde det första alternativet.
Så jag skottade. Och skottade. Och skottade. Och precis när jag var så där trött att jag bara ville göra ett vrålande så stack granngubben upp huvudet ovanför snöhögen stor som berlinmuren och sa "det här är bättre än att gå på disco!"
Goding.
Och sedan kom grannkarln mitt emot och deklarerade att det är bara att ta i, svära och spotta så blir det bra.
"Ut med det bara."
"Är det det som gjort er karlar så framgångsrika på skottarplanen?" frågade jag undrande.
"Precis. Det och att det är en chans till att få vara sig själv för en stund."

Så där stod jag med karlarna och svor och spottade och betedde mig. Befriande på någotvis.

Det som slog mig mest dock var att det inte var en enda fru/sambo/partner som var med ute och skottade.
Utom grannkärringen som kom ut och undrade om snön verkligen var tvunget att ligga "just där eftersom det ser så fult ut om man kommer från gatan."
"Du håller mun" kontrade hennes man snabbt.


Ni vet vem ni/

H.

fredagsstund har guld i mund.



Mina tacoskal!

Fredag. Lukta, smaka och gosa med ordet. Det gör jag.
Klenoden i veckan, fräckafredag, fredagsmys- ja kärt barn har många namn. Jag älskar denna dag, kanske så mycket att den gör mig besviken. Men som en säger, en kan aldrig ha tråkigt så länge en har en själv, så fredagen i vecka sju kommer nog bli lika lyckad som man gör den.

Och på tal om lyckad. Min gamla vapenbroder akay niggah tyckte att jag ska med på nöjesguidens gala-priscermoni-klapparyggenochhighfive:a kväll som tidningen har på trädgårn ikväll.
Kan bli en fredagskväll i salongen eller dimman, det beror lite på vad en kan mä.

Och imorgon lördag ska det bli pubgång med tidig hemgång tillsammans med fridfolket, sara escape och diverse löst folk.

Förresten! Idag fick jag ett ganska roligt sms; "Du gör dig lika bra på 9 ans spårvagn som snusen under läppen."
Lätt att bli odräglig såhär på fredagsmorgonen.
(Förklaring för er ovetandes: Jag är med i en reklamkampanj via mitt jobb och reklamen sitter på diverse olika spårvagnar.)

fikapaus.




Status: i strumpelästen.



Idag har vi klätt hela kontorslandskapet i en duvgrå matta i sammetstyg. Mattan dämpar så mycket att vi nu till och med slutat att prata på fikarasten och bara nickar införstående mot varann och ler. Och sen går alla i strumpelästen. Och jag har min "hanna7år"-frisyr som jag annars bara har vid mystillfällen i hemmets lugna vrå.
Morgonpasset i p3 hade imorse hippietema, och på något vänster börjar även jag dra mig åt det hållet.
Säga vad man vill om finansbranschen, men glida det kan de.


Torsdagsreinkarnation och hemvändande

Mina allmosor!

Här sitter jag i soligt göta och trivs. Är lite mör eftersom mitt tåg från sthlm igår var försenat 65 minuter. Lokföraren slängde sig häftigt mellan begreppen som "problem i växlarna", "spårändring", "signalfel" och "mötande tåg" plus att de hade tagit bort 4 st vagnar från tåget också. Ja men det är ju Logiskt.
Och signalfel och fel på växlarna- vad fan är det egentligen?

Reaktionerna från tågresenärerna lät sig naturligtvis inte väntas på. En gubbe (som till utseendet var snarlik den gamle pilsnermannen Erik "Bullen" Berglund) frågade sig högt "en kan ju nästan tro att vi bor i Uganda."
Och bistron kunde man urskilja alla stackare vars platser nu var borttagna sittandes blandat med en grupp av karlar som var på KICK OFF GRABBAR!!! Plussa också på två barn som körde med rajserbil i gången. 
Ja, ni fattar.


Nog om det.
Idag blir det packning och tvättning då det imorgon blir hemgång för min del. Har inte varit hemma sedan julaktiviteterna stod för dörren så det är väl dags att slättas gigant återvänder för en sammandrabbning. Det blir nog lugnt för min del. Fyllt kylskåp gör  att det där med "ränna på byn" känns lite mer avlägset. Tänk vad enkelspårig man kan bli.
Kanske bli det ett och annat besök hos släkt och vänner också, vem vet. 

Trevlig helg!

Ni vet vem ni vill ha till bords/

H.




måndagsjippie.

Mina Grodisar!

Det verkar inget bättre än att det är måndag. Fast egentligen, vad sitter jag här och lipar om ikväll är det ju spårlöst. Efter cops och jerry springer så kan det vara det bästa program jag vet. Spårlöst och Hitta hem på tv4, två otroligt löjliga program som jag gråter vid varje gång. Let´s face it, det är något med djur och människor som inte riktigt hittat hem.

Imorgon bär det av till hufudstaden också. Det blir kurs. Tillbaka på torsdag. Hotellet som är bokat för mig skall tydligen gå under namnet "pökhotellet" efter en incident som min kollega (han exkl) blev varse om då en 40 plussare släpade hem en annan en sen onsdagskäll i november.

Til´ we meet again!

/H.


freeedag natt, stilla naaatt.

Nyss ringde min vän micaela. Du kan vi inte ta det LUGNT tillsammans ikväll?
Och det högg jag till på direkt. En spaweekend komprimerad till en kväll. Jag tänker fross i mat, dryck och sötsaker. Och när jag tänker på all den mat som kommer förtäras blir jag nästan gråtfärdig. Tänk vad lite föda kan ställa till det.

Helgen blir lugn för min del. Hade först tänkt att kanske åka hem, men då ska paranteserna åka till Sthlm och glo på skifs. Unna sig sådär-vad ska det vara bra för? Föräldrar ska inte ha roligt, de ska förse sina barn m husrum och mat när de behagar att komma hem. 
Så jag blir här i goa göts. I och för sig inte illa pinkat.

Imorrn blir det klippning och färgning av mitt hår också. Får se om de kan reda ut det svinto som de kommer möta.

Vi hörs!

Ni vet vem ni/
h.


bacon. det räddar allt egentligen.

Mina homosapiens!

Det är tisdag och hittills har veckan haft stillhet i sitt sköte.
I fredags var det ju releasefest för min del m hela stenhammar/isländarpacket (copywrite frida) som backade upp. Och det var ju inte fy skam det för är det ngt de kan så är det är roa mig.
Lördag bjöd på mastodontshopping m bärgar´n och resulterade i en mörkbrun skinnjacka och ett par leggins m hål i. Säga vad man vill om det men snyggt var det.  Kvällen tillbringades i i en snyggtrea vars innehavare seriöst bör se över sitt colaberoende. Och gött hemsläp iform av sara fick jag med.

Och nu sitter jag här och känner mig lite deppig, vetskapen om att det snöar stjärten ute gör mig illa tillmods. Men så tar jag mig en titt på min baconplånbok och blir alldeles varm. Ända in i hjärtgropen.

Ni vet vem ni gör snöänglar för/
h.

RSS 2.0