det uttalas Ähjse offf Bähjse..

..och var en popgrupp som inte riktigt är värd sin vikt i guld men som under 1990-talet öste på med gyllene hits så som "The Sign, All that she wants och Beautiful life."Det var också den grupp som i lördagskväll fick sig ett antal remixes.
Kortfattat, jag var hemma ihelgen. Orsaker till att jag åkte hem: 1. Träffa Frida och Stina (som sticker till Aussieland den tredje) 2. Gratissnylta mig till en hamburgare och en spelning av SMK (Slagsmålsklubben) och på så sätt fira att Lidköpings ungdomslekis blir året. 3. Studa Indesign så jag riskerar att bli klassad till nörd. 
Och hur gick det?
1. Träffade Stina. Frida däremot hade bestämt sig att dra till Estocolmo för att försöka ro skutan i hamn. Kul. Fick alltså nöja mig med Ms "Var det bra så? " Enestig och det gick om det ska komma till kritan-Tokigt till. Vår dynamiska duo fick även tillskott iform av 6 andra donnor som numer på riktigt kan tillhandahålla ett medlemskap i Fuldans IK.
2.  Vette katten vad som hände med denna punkten, men något gratis blev det inte över denna kväll. Plötsligt var klockan slagen 24 och det var dax att gå på klubb. Eddies blev tillhållet och hänget var sådär.
3. Lyckades läsa på tåget, tack gode gud för det. För väl hemma hade jag fullt upp att hinna med mellan tispromenad arrangerad av Viken 5 och en blondering som på pappret såg ut till att bli "fulländad vid första försöket" men som resulterade i en fas 1 "det måste bli en fas 2" blondering. Tänk en mild morotskaka och du har en ganska exakt definition av mitt hårs färgskala just nu. Och så hann jag med ett besök hos mormodern och morfadern, snackade piller och drack lite av det svarta.

Men nu är jag tillbaka, har varit i Linis idag och ordnat praktikplats. Ska de närmsta dagarna helt och hopplöst hoppa in i typografi, marknadsföring och budgeteringens förtrollade värld. Chilla chilla med Tequilla för att citera en kär gammal vän.

Smack/
Hanny.

 image41

konsten att transportera mig hem.

idag åker jag till västligare breddgrader. Har ännu inte bestämt mig över vilket fordon som ska få äran att ta mig hem.

image38 



image39



image40


hanna.

Kaj-kalas.

Japp jag passar på att vara lite hoppfull nu när det mesta av det kaos som gnagt i min hjärna har börjat nystla upp sig och blivit till korsstygn. Vad är det då som gjort att det går lite lättare att kliva upp ur sängen då?Jo:

Uppsatsen blev för cirka 5 timmar sedan helt klar och därmed är tre månaders slit, blod, otrevligheter och tårar till ända ÄNTLIGEN. Den blev som den blev, inte Sveriges mest omsusade och den bidrar nog heller inte till att ni kommer få se era världsbilder rämnas till marken men den duger och det är det viktiga i sammanhanget.

Och när vi ändå är inne på karrärssnacket så ringde jag kursen som jag började idag och bad om att få tillstånd till utebliven närvaro, i folkmun kallat skolk. Det fär de däringa lärarna förvänta sig när den är förpassad till Örnsköldvik. "Det går bra "sa den otroligt ärtiga kvinnan i telefonen och menade också att de skulle lösa så att jag gör sluttentan här i Norpan istället på de betydligt nordligare breddgraderna. Jag har bara tre ord för den kvinnan: Jag gillar na.

En mycket trevlig skånska ringde mig också vid nio på morgonen och undrade om jag fortfarande var intresserad över att praktisera på Flygvapenmuseet i Linköping på deras idé/projekt utvecklingsdel. Jo, man tackar sa jag och det resulterade i att jag nu till måndag måste infinna mig i lnkpg, the hometown of Los Gripos för ett litet möte. (oj, snacka om internationell i mitt skrivande, engelska och spanska inom loppet av 5 ord. Det måste vara någotslags rekord.) 

Sedan har jag också äntligen kommit igång och börjat träna. Vinteruppehållet blev lite längre än väntat och har resulterat i en stark uppgång av kärlekshantagsindex på 1.5 kilo. Inte bra men gött som man brukar säga.

Vad är det mer som fallit in i mina ramar den här veckan, jo malin har kommit tillbaka från Kenya levande. Bara det ser jag som en bragd väl värt att bli lite extra glad för.

Och sen har mina kära "grannar" stora tjocka släkten  Kaja
hittat tillbaka till min innergård. Ytterligare ett hurra! Varför? jo för de håller borta skatorna från att sno vadd från min cykelssadel.

Dagens kaka

image36

Idag känner jag mig extra generös. 

hanna.

Ps. Familjen. Jag kommer hem på till helgen. Då ska vi ha sådär mysigt som bara vi kan utan att varken brottas, upplysa resten av familjen om saker vi precis läst i illustrerad vetenskap och få det att låta som om man vetat det hela tiden eller "Tåsefilsa" Ds.

image37






 

med en enkel tulipan..

Idag tar sig "Lennart" ytterligare ett steg mot 30


:et och därmed till åldern då tjejmiddagar, rötjut och "åh en prylbod, där går vi in" börjar bli mer än acceptabelt. Ett måste!

image35

Och en faktis (för de som är intresserade!)
Namn:Christina Enestig
Ort: Just nu på slätten i Lidköping men ska snart vara så där hipp och fräsch och dra till Australien i ett halvår.
Ska bli nu när hon blir stor:Har inget klart, men har iallafall deklarerat att hon i framtiden skall bli den där pinsamma mamman som ingen son eller dotter vill veta av.
Allergier:Ingen vad som kommit till min kännedom. Skulle väl vara idioti då. 
Har kommit på:Är lite av fuldansernas mästare med bland annat kebabdansen, hilters mustach och dansen som fortfarande är under arbetsnamnet "electric body" i bagaget.
Smeknamn: bosse, Tv3Ponktse, Britta fitta, Stina, Los stinos...äh fan jag ger upp, bruden har lika många namn som det finns stuckaturer i taket.

så åter igen Grattis på dagen du föddes på för 22 år sedan!
och glöm nu för sjutton inte: disco.framstjärten sitter fram.disco

hanny.

mitt pinsamma liv, del 2

tänk dig en mix mellan Bridget Jones/David Brent och med en touch av Jake från tv serien Couplings (som förövrigt har världens bästa soundtrack) så kanske du kan komma i närheten av vad som skulle kunna bli min enkla skepnad.
Jag har idag nämligen än en gång fått det dementerat för mig att jag ständigt borde befinna mig i en sele likt den föräldrar sätter på sina barn när de ska hålla ordning på dem. För jag är en fara för mig själv, kanske inte rent fysiskt sett men absolut på det psykiska planet. Medan andra kämpar med att hitta meningen med livet, figurerar i mitt huvud snarare frågeställningar om varför jag hela tiden envisas med att försätta mig i pinsamma situationer.

Allt började med att Hanna med det alkoholflörtande efternamnet vid tio i fem traskar hem från skolan. Hon tänker, nä idag ska jag ta tag i mitt liv ( en fras som förövrigt har börjat anta en klichéartad form i mitt liv pga dagliga yttringar) och gå och träna. Sagt och gjort, hem tokpacka ned kläder, och halvjogga ned för trapporna. Möter kurtan (min fantastike granne som har en förkärlek till allt som har med åttitals ballader att göra) som lite skämtsamt försöker med ett "DIG var det lääängeesedan man såg, trodde ett tag att det hade hänt något." Sötnöt tänker jag tyst för mig själv innan jag tackar för omtanken och säger samtidigt att jag varken har dött eller möglat ikapp med grönsakerna i kylskåpet utan varit på hemmaplan för lov. Ännu mer stress, låser kramp och panikartat upp cykeln och sänder en bön om att ingen polis ska vara ute på stan då det är mörkt och att jag inte har något lyse på cykeln. Är mer hardcore så. 
Kommer fram till gymmet, joggar lite spänstigt upp för trapporna i vetskapen om alla nyårslöften har börjat dra igång vilket betyder ungefär lika mycket folk som ullareds kön.
 Och det är just momentet när hanna ska ta sig över den handikappsanpassade tröskeln som det händer.
Hon faller framåt stupa. Jajjemän, som det skickligaste bungyjumpare hon är faller hon PLADASK i gymmets entré.
Och det värsta med allt var att det blev så där otäckt tyst som bara en begravning kan frambringa, jag hade kunnat ta skratt eftersom man med humor kan komma undan allt. Men inte nu, närå, nu ska alla stå tysta och därmed sätta guldramen runt verket som jag pågrund av mina fötters totala osynk lyckats åstakomma.
Till sist var det ett flertal som kände att de ville bräcka den berlinmursliknande tystnad som infunnit sig genom orden; "tur att du är ung."
Tack för det televerket. Medmänsklighet när den är som allra finast.
Så där stod jag med byxorna nere med ett korallrött skimmer över min nuna och bara småflinade till svar.
Men det bjuder jag på, för vad vore världen utan mina pinsamheter. Bra mycket lugnare kanske.

klart slut
varulstjut

hanoba.


I´m such a showoff..

image34



Det är dementerat. Jag finns!
Och det finns inget i nuläget som kan krossa mitt egos framfart.














vad är det för dag idag, nej det är ingen vanlig dag...

för det är kusinen saras födelsedag Hurra Hurra Hurra!

image31

...Och en faktaruta:
Namn: Sara Franzén a ka "den min mamma har så roligt ihop med," sarafrasse.
Ort: Örebro. Men föddes och har tillbringat stor del av sitt liv i Hasslösa (i folkmun även kallad "Haschlösa.")
Ska bli: Sjuksköterska. Vilket innebär att hon går mot en säker framtid av blod, människor på ålderns höst, dosering och ett livslångt förhållande med en tablett vid namn Alvedon.
Allergier: Nöt (notera det är inte sinnestillstånd vi pratar om här.)
Har kommit på: var bland annat inblandad i skapandet av "hareskuttakanin"-dansen back in the days of 1997

Grattis återigen till medlemskapet av "vi närmar oss 30"-gänget!

kram
favvokussen

i ett sinnestillstånd likt madrassen efter familjesemestern

Japp det är jag. Igår var alltså dagen med stort E, eventdagen "Att skapa en ledare." Som ni tidigare kan ha följt så har arbetet med denna lilla tillställning i trivsamhetens tecken varit allt annat än lindrig och följsam. Men igår gick det som ålen i näven, fullkomligt smidigt och nästan lite för bra. Allt flöt på; utställningen, debatten, råttorna höll sig undan, ingen stege föll på någon, ingen fick någon stöt av det mycket tveksamma elskåpet placerat i "stora salen" och framförallt  så verkade alla besökare som tagit sig till vårt event faktiskt få plats.
Som jag sagt tidigare, Planering är A och O.

Eftersom det verkar ha infunnit sig någotslags bakterie i min hjärna som äter av mina hjärnceller (nej, jag har inte supit bort alla, thank you very much) så glömde jag igårdagens stress att ta med min kamera för dokumentation. Detta gör att jag kommer lägga upp bilder vid ett senare tillfälle. Typ om några dagar. räknar kallt med att mina trogna kollegeor var flitiga med kamerorna igår. Tyckte jag såg  en och en annan tendens till paparazzi/frenetiskt fotande igår.

Hur gick det då?Ja, säg det den som vet. Personligen tyckte jag det flöt på bra, kommer inte ihåg mycket  av vad som sas vid själva debatten. Då befann jag mig nämligen i en sinnestillstånd som jag inte kan sätta ord på, men black out artat var det.
Vad som sas till oss efteråt var i allafall att den hade varit bra likaså utsällningen i det avgränsade rummet. Pontus (en av de konstärer som ställde ut verk) menade skämtsamt att han sålt betydligt för lite för vad hans ekonomi klarade och menade nu att han nu skulle bli tvungen att sälja sin kropp för att få ihop till resepengar inför resan till Thailand som han och Jenny åker på nästa vecka. jag kontrade m att det nog skulle fungera bättre om han sålde sig själv, "folk förväntar ju sig hela förpackningen inte innehållet.." Urlogiskt?!!!
Men men bra gick det nog tydligen och ett smärre presshav var också på plats. Så alla ni som känner att ni inte fått nog av min dialekt odlad från slätten kan ju alltid slå på kanal lokal/Östergötland och se linda och min schnygga nuna nu på torsdag kl 17. Eller läsa om oss i NT eller någon av de andra tre tidiningar som vi inte har ngn aning om att de var på plats.

När kalaset var slut vid 18 tiden var det dags att traska de 30metrarna till världens bar och ladda magen med lite macka och rötjut (cider för min del) tills det var dags att röra på veckans ömmaste kroppsdelar, fötterna, och bege sig mot jenny och pontus sköna bohag beläget på söder.
Där spelades det spel, argumenterades, ritades, skrevs ord som vi inte själva visste fanns och trivsammades tills klockan slog halv ett och min trötta hjärna började sända ut signaler om hemgång.
Så i den kalla natten traskade två trötta men nöjda hjältar, mig själv och annika hemmåt. Jag somnade snabbare än vad jag kan säga tv3ponktse

Dagen den 13 har inte bjudit på mer än en vända på stan, en väska, irriterande 15 åringar och min värmepåse. Men det gör inget jag har gillat läget ändå.
Imorrn är det presentation och nya tag!

ha det så länge
tjosan
hanny.


kalendervarning.

..är vad det börjar bli av detta nu. Bloggandet börjar bli lite av en vana,gillar´t inte alls men vad gör man när livet helt enkelt har börjat röra på sig och mina dagar numer inte bara innefattas av innehållslöst tidsfördriv. Detta göra att jag nu måste vidta vissa åtegärder och bryta den tradition jag tidigare haft med att uppdatera bloggen lika ofta som färgen på huset flagnar. Men för att ta dagen för början.

Vaknade 07.15 av att jag känner att jag har någonslags andnöd.
Hinner tänka tanken "Hjälp nu dör jag utan att få se om jag egentligen är ett geni på att sticka som jag misstänker att jag är" innan jag inser att det bara är min värmepåse. Eftersom jag konstant i 3 veckors tid har frusit så har min rispåse blivit min kropps McGyver. En räddare i nöden alltså. Och passande nog hade jag nog igår kväll utan min vetskap somnat med den vilket då bidrog till att den när jag vaknade hade övergått till att vara varm och skön till kallsinnig mördare. Om man ska tro min sömndruckna hjärna.
Redan då slog det mig lite smått att dagen kunde börjat bättre och att jag kanske skulle satsa på att hastigt insjukna  och tillbringa några timmar extra i sängen. Men eftersom jag har nyckeln till lokalen vi ska vara, fick jag mot mitt bättre vetande hasa mig upp ur säng och masa mig ut i kylan.

Och dagen kunde ha börjat bättre, igen.
När jag kommer fram och Emily möter upp får dörren in till lokalen för sig att "Nej, nu skiter jag i det här och drar till Hawaii..." eller ja. Iallafall, den tjurar som värsta sjuåringen och vägrar att ge med sig.
Efter 20 min får vi panik och går till vår Ateljé där vi förvarar alla grejjer för att få tag i vår lärare som förövrigt sitter inkurrad och myser som bara han kan på en föreläsning. Störtpinsamt.
Men men är det kris så är det, och min lärare är av sorten "from som ett lamm" och sa att dörren gjort så vid ett tidigare tillfälle och lösningen då var att lyfta upp dörren samtidigt som man m en tång vrider nycklen runt.
Sagt och gjort så stod jag och Emily där en stund senare och följde instruktionerna vi fått tidigare till punkt och pricka. Ahh tjäna banäna vad bra det gick...INTE...Det hela slutade med att nyckeln, trots våra stora ansträngningar om att inte anstränga den gick av...HELVETE!
En tanke om att gå och dränka sig i strömmen som flöt passande på en armlängds avstånd slog oss bägge innan vi tog oss i kragen och insåg att om vi tog självmord nu skulle säkert gud tycka att vi var patetiska och själviska och vägra släppa in oss i pärleporten. Så det fick räcka med att vi fick sjunga om den istället på väg tillbaka till vår lärare som trots det tråkiga beskedet tog det med en klackspark och uttryckte något liknande: "Det löser sig" som kärringen sa och sket i vasken.
Historien slutar dock lyckligt m att läraren rinde fastighetsbolaget som i sin tur skickade två låssmeder. "Piece of cake" sa den ene, "bra gjort" sa den andre. "Tackar, vi gjorde vårt bästa" sa de två stelfrusna kandidatstudenterna.

Sedan var det bara att kavla upp ärmarna och ta igen förlorad tid.
Men dagen bjöd på lite bra iallafall. För när jag stod där på 3 meters höjd på en ranglig stege och skruvade ringer telefonen. "Jag hoppas jag inte stör"
"Nej nej, jag gör inget som inte en man klarar" (ångrade det lika fort som jag sa det...)
"Ha ha, den var bra" sa kvinnan i luren. Kvinnan förklarade sedan vidare att hon fringde från kanal lokal (en lokal tv kanal..typ) som frågade om de kunde komma och hänga med oss på lördag och intervjua folk som kommer att vara där och någon av oss arrangörer själva. "Givetvis" sa jag utan och blicka. Så nu ska man gå och bli lokalkändis...inte.

Ja det var det, som ni ser det har hänt alldeles för mycket på en dag för att inte skriva om det...
Nä nu ska jag ta en dusch, jag är lite gråhårig som den framtida tant jag kommer bli så det är bäst att försöka gå tillbaka till mitt vanliga jag.
tills dess:
Stoppa inte fingrarna i kakburken!

häna banäna.

oj oj OJ

Det verkar som om det är jag själv, Linda och Jennys namn man numer ska droppa vid speciella tillfällen likt bordbokning eller för inträde till diverse VIP rooms. Inte nog m att vi idag fanns, som utlovat med, i Extra Östergötland. Idag fick vi också veta att vårt radioprogram vi gjorde för en herres massa veckor sedan, idag sänds på Sveriges radio P4/Östergötland mellan 17.00 till 17.30 (vilket i runda svängar innebär att det i skrivandets stund bara återstår 2 min. Planering är så mitt bord..) Men man kan alltid gå in på webben och lyssna i arkivet: http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=952934&BroadcastDate=&IsBlock=0 (Spola fram cirka 22-23 minuter så kommer programmet som handlar om när religion står ivägen för kärleken.)

Dagen har förutom detta också bjudit på insikten om att jag tyvärr ärvt min mors hysteriska attityd till däggdjurssläktet, ifolkmun kallad råttor. Idag hade vi handledning i lokalen för vårt event och vad kommer inte då springandes i 190 om inte Sveriges största råttdjur! Och eftersom jag är så mogen och alltid har tyckt att min mamma är så fjantig varje gång hon skrikit när hon har sett en råtta, så skrek jag också så där otroligt ljust och tjejjig och hoppade nästan upp i Emilys knä. Moget hanna moget. Men det var fan ingen vacker syn, ingen animerad gullråtta som den i filmen med det smakrika namnet. Nä då , denna var ÄCKLIG!
Att tillägga är att jag abslout inte var själv med att sätta hjärtat i halsgropen, vi var allt ett gäng som tittade till lite extra när vi skulle riva under dagen.


Nu ska jag gå och föreställa mig att jag står i ett tropiskt vattenfall, men ska vi vara realistiska så ska jag gå och duscha. Men en kan la få drömma lite?!

hanna. 

Ps. Imorrn ska också två av mina gruppisar sitta i direktsänd radio och prata mer kring vår eventdag...hur ska vi hinna så det faktiskt blir en eventdag??!!
 

i en tidning nära dig

Lyllos dig!
Imorgondagens utgåva av Extra Östergötland kommer du på ett säkert armavstånd finna någonting du känner igen. Nämligen jag. och resterande av mina gruppkamrater förstås...
Som vissa kanske redan är insatta i så ska min grupp på lördag ha en dag i eventets tecken, "Att skapa en ledare", är namnet och vill du läsa mer checka in vår ursnygga och otroligt hippa hemsida: www.attskapaenledare.nu
Vad handlar det om??Jag är helt enkelt för lat för att dra hela storyn, så du får klicka på länken och läsa själv men den 12 januari drar det hela igång iallafall!

Det var alltså av denna enkla anledning som det idag ringde från Extra Östergötland och bad om en intervju samt en bild av oss alla. En bild som jag kan ana kommer att visa min varelse kommer att se ut som en 70 årig man med stenlunga eftersom jag idag tillbringade cirka en timme med att sopa i en lokal som i tidernas begynnelse en gång var fabrik men numer inte kan titelera sig mer hipp än dess placering mitt i det hypade industrilandskapet.

Imorrn är det också återigen dags för bildtagning men denna gången för Linköpings universitets allmäna webbsida. Undrar vilken outfit det får bli då? Det lutar åt Mr Handyman.

Men som sagt imorrn kommer jag, storsmilades (ett försök till att väga upp mina lilla persons förfall) finnas i en tidningsstation nära dig. You better read me. 
Personligen tänker jag vara så där cool som bara jag kan och ställa kl på 05.00 så jag i god tid hinner ut för att sno alla tidningar i stationerna på väg till skolan och kanske personligen dela ut dem till alla och hoppas någon brister ut i ett "men är inte det du?"
då skulle mitt lilla inneboende ego trivas.

nä nu skriker uppsatserna på mig...
Avslutar med ett kärt gammalt citat som sjöngs någongång under 1997-1999:
"You, you are my superstar" 

hannan.


  


"Dina Lidköpingssorten, det är Hanna"

Här sitter man nu på jobbet med namnskylt, headset och ser sådär viktig ut som bara en person utan sysslor kan.
Thank god it´t Friday!


hellre äta gröt tillsammans, än oxfilé ensam..

..det skulle nog sammanfatta ganska bra kvällen, natten då året blev nytt och förväntningarna om sundare mattintag, mera spring i benen och en bättre ekonomisk hålling skulle tillsammans försöka infinna sig i min arma kropp. Tvi fick den, då den vaknade dagen efter och mådde ungefär som en hjort åker skidor..uselt. Men det är väl lika bra att ta det från början då nyårsaftonen 2007 skulle gå till historien, låt mig säga, inte som den mest återhållsamma. 
Dagen började bra. nio.noll.noll väcks jag som vanligt av den gamla skåpmaten "It´s not unusual." Frulle med brodern Frigott därefter seriöst häng framför gurran och försöka utöka mina fingrars sammarbetsvilja med varandra. 
När dagen börjar närma sig mittpunkt bestämmer jag mig att det kanske är dax att höra av sig och planera lite kring hur kvällningen skall kunna tänkas te sig. Planering är A och O. Ringer Stina´t och Los Matildos som sa att vi ska citat, "dela skit med andra", slutcitat. I folkmun även kallat bada badtunna. Så får det bli, blir transporterad av päronen till stina som jag finner grävandes i buken av en kyckling. Middagsdax med potatisgratäng, kyckling och fetaostsallad. Tack mamma Inger!
Efter viss hetsätning, lägger jag, Stina´t, Matildos och Engred (Ingrid) an mot buss 200 sharp för vidare förflyttning mot Vinninga.
Väl i vinninga tilldelas vi viss fakta, 1) Att en del personer skulle nog må lite bättre om de skulle ha lite mer planering huserat i kroppen. 2) Risken att uppfattas som en kärring när man klagar på  att musiken är på tok för hög ökar markant i och med överskridandet av 20 års gränsen. 3) Har man en jacuzzi är det lag på att den ska innehålla minst 7 pers-annars ingen fest.  Och 4) är man pojkvän ska inte ragga på andra när flickvännen spelar biljard. Kö och kropp är ingen given kombination.
Att bada badtunna är också en orthört trevlig tillställning om man bytt om till badriktiga kläder. Något som värden över denna enkla tillställning inte riktigt insett vitsen med och menar på att jag oavsett min fullapåklädnad bestående av kappa, mössa, vantar visst ska vara med och dela broderligt av det tempererade vattnet. Tur att killen fått två öl för mycket innan för skjortan, annars hade det varit en dränkt hanna som vandrat i natten mot buss 200 mot lidköping.
Väl inrullandes till torget i Lidköping, insåg vi 2 saker: 
1.Gudars skymmning vad människor finns i vår enkla halvstor stad 
Och  
2. Fyverkeri med ABBA tema är svårslaget. Det bjöds bland annat på de gamla så-överskattade-så-de-på-ngt-konstigt-vis-blir-bra "Fernando, Chiquita och gimme gimme gimme"
Kvällens snackis bland de tusentals som traskat fram på stan:  "var *PIP* är HAPPY NEW YEAR??!!"

 Efter diverse utbyten av kärleksfull kramar och muntliga önskningar om ett nytt år samt en del halvseriösa flörtanden iform av "nytt år- nya möjligheter" så traskade Häna Banäna och Stina´t mot min kamrat och vapendragare sedan en långt tid tillbaka, Mikaelas bosättning bakom stadsbibblan.
Där blev det fuldans och kära återseenden av Mikaela, hennes lillasyster Maggan, Annaklara´t, Karl, Kapten Mojjo och en hel del annat lösdrivande folk, alla med samma mål: Efterfest, Efterfest, Efterfest...EFTERFEST!
Och ni som jag inte diskuterat detta med innan; jag vet inte hur man beter sig på efterfest. Jag lyckas alltid spontan-somna i ett soffhörn och vara så där mindre tilltalande och rolig som bara jag kan. MEN, detta året såg det ut som om jag skulle lyckas hålla ögonen öppna!

Efter en ganska kort stund ringer Sara "Bärgar´n" Berggren och tycker absolut att vi ska komma så hon kan få kebabdansa in det nya året, och menar samtidigt att det är ingen som kan som ni. "Ok, tänker vi" och chillar iväg i hopp återigen om lite dans. Och benen får sitt. 
Dans dans och fördjupade kunskaper av bland annat catwalkgående blir det som står på schemat. Jag lyckas också med konsten att "supas under bordet" dock inte ensam, skulle nog vilja påstå att alla med på noterna på ett eller ett annat sätt.

Vid halv fem inser dock både jag och stina att det trotsallt är en dag imorrn också och bestämmer oss för att påbörja vandringen hemmåt. 
Men först! lite dans runt granen på torget. Givetvis till "U can´t touch this," inga halvhjärtade julserenader med budskapet om mindre egoism här inte!
Kl noll.fyra.fyrtio.fem stensomnar hanna på soffan och tillbringar senare resterande av natten i skenet av julgransbelysningen. Jag och ett glas Resorb ("eller ja, det är egentligen vitamintillskott men det har nog likadan effekt som en resporb" menar smarta stina.)   
Dagen efter börjar lugnt och går därefter i de kristna tankarna om helgdagen som vilodag. Tackar gud för det!

Nä nu har jag bättre saker för mig att göra, kanske försöka börja med de däringa nyårslöftena om att bli en bättre människa?.....eller,ja.... Vem försöker jag lura?
Hur var ert nya år?

image30




  
  


RSS 2.0