finbesök, i monsterköer och med blodsockret i fotknölarna...

..det skulle kunna sammanfatta mina två senaste dagar. Som jag tidigare nämnt kom mina goa släktisar från den fruktbara västgöta "slätten" upp till mig igår för att, citat: "shoppa skiten ur den här stan."
Och det lyckades de ju med bättre än vad de själva någonsin skulle ha anat.
Plötslig såg min annars ganska rymliga etta ut som en scen tagen ur "när kriget kom till byn" och detta var innan den provisoriska men självklara kombinationen catwalk och förklaring av tanke kring varje plagg (vilken tidpunkt, plats och person) skedde.
Så den som ser kläder och mode som glasyren på de kanderade äpplena tänk igen. I varje gräddtårta finns det lager och som man surt har erfarit så går inte banan och tonfisk fyllning ihop, även om man försöker. (Fotnot: Kortfattat för dig som just nu tänker "Ok hanna har nog varit i ättiksgurkburken en eller två gånger för mkt" Man kan vara sjukt snyggt klädd men vid helt fel tillfälle och man vill ju inte orsaka en smärre pinsam, personlig katastrof.
Nä men det är allt roligt att de kommer och tittar till en liten släktis som jag med tanke på vårt omfång (40 pers minst) och att jag nu mer går under namnet "luffar´n" som grundar sig i mina flyttlass..nä men det kan jag ta...

Vi har också hunnit med att äta...och ja, det var nog det...som sagt en sjukt busy and important helg so far. mer behöver jag nog inte säga se själv:
image16
påfyllning av diverse, de ser lite krokna ut..min tes till slokheten:affärerna har inte öppnat än...

image12
Kusinen sara med en bråkdel av vad den tjejen inhandlade...och den gröna skjortan till höger i bild sitter på min
fotoskygga men ack så fotosnygga faster Helené och finns förmodligen att köpa i en affär nära dig.

image13
Aunt nummer två Marie, smilar ikapp med sig själv
image15
kan de vara släkt tro?

och helgen bjöds också på sjukt mkt köande, man är ju inte bättre själv men chilla people cilla för f*n...


Har också fått in en del goa tips på kakrecept så de närmaste inläggen från mig kommer krönas av inskickade tips.
och från matriarken i familjen Öberg/Bengtsson presenterar jag stolt:
Kladdkaka
image17
Titta på den, studenternas räddning vid plötsliga besök och kakan som kan titelera sig som numero uno, titta och njut! Skulle bara som en parantes påstå och försöka förklara mig inför bildval, ja jag vet den ser lite torr ut stackar´n men under varje skolbänk sitter det ett tugg, så det är bara att gilla läget.

Innan jag helt kastar in handuken så måste jag bara få citera en kär gammal vän, Richard Olsson: "Det är precis den rösten man vill höra på en söndag." (Citatet handlar om "black ingvars" sångare efter ett uppträde i det numera måttligt populära programmet Bingolotto)

Chilla lugnt!
hannan.


ett glatt återseende från en svunnen tid

Idag har jag träffat mina gamla klassisar från den goa VP tiden, Emma och Sofie. Är alltid lika trevligt att se dem även om det inte blivit så ofta som vi har velat!
 
image10
Frejdan och Sofie, man kan nästan tro att de är födda med de smilen!

Annars har dagen hittills bestått i att mumsa pastasallad på fräcka i nrkpg, käka glass, bli sjukt skrämd av en tant som hostade som om hon hade satt ett helt Tjenobyl halsen och inhandling av bok eftersom läsalusten äntligen har kommit tillbaka till min kropp! 
Nu är det också snart dax för mig att få finbesök i form av mina emenenta släktingar, kusinen sara och fastrarna Marie och Helené som kan tillbringa helgen med lilla mig. Det är väl bara att kavla upp ärmarna och sätta tänderna i städningen...hmm...

och så förstås, dagens kaka!
Arraksboll 
image11

kakan som liksom sammanfattar min dag, en reunion med de gamla klassisarna, då jag inte äter arraksboll speciellt ofta men när jag väl sätter tänderna i den så kan jag inte fatta varför jag inte gör det oftare!

Ha det tokskööönt!

häna

Dålig förlorare- moi?!

Här sitter jag och försöker fortfarande att lapa såren efter gårdagkvällens stora förlust i Rappakalja. Sista plats...nä men jag är inte bitter!
Kvällen var dock förbannat festlig, hemma hos linda och anton med ett lager popcorn som skulle kunna göda hela den afrikanska kontinenten och riklig tillgång på livets dryck. Alltså bäddat för succé! Ja, att trevlighetsfaktorn var hög går ju lätt att urskilja på följande:
image4  
Linda & Malin, och klockan är bara barnet...

image5
Kuhlinan i sitt esse!

image6 
Nä jag är inte bitter...

image7 
Jag och Viktor, innan jag förlorade..

image8 
Anton känner av...ja vin-st kanske?

Japp kört och gött, en sjungande skön spelkväll, trots förlust, tillfällig minnesförlust när portkoden skulle knappas in och vetskapen om att man bor på andra våningen och ingen hiss existerar what so ever.

Och just d ja, dagens kaka, eller gårdagens för att hålla sig på gå banan:
Havreflarn
image9
Kakan som ser ut som något som skulle kunna hittas om 10 år i mitt skafferi, men som trots sitt torra uppseende ändå lyckas klamra sig fast hos familjen Öberg/Bengtsson när det ska till och bakas.

Tack och hej leverpastej!
hannan.


Under försäkringskassans tak, lite dans med micke och bahva

..OCH KOM IGEN!, en, två, tre, fyra och en, två, tre, fyra!
"varför utsätter jag mig själv för det här??" ja den tanken slår mig minst 150 gånger på friskis och svettis golv i en ställning som man aldrig ens i fyllan skulle komma på tanken att testa.
Men sedan inser jag varför jag träget varje torsdag konkar mig iväg. Bara av att få en skymt av Micke Gs skepnad gör mödan värd, roligare homo får man leta efter! Jag tror att han skulle kunna få sjävaste Bert Karlsson att svänga sina lurviga till magnus carlssons höga c. Så efter moget övervägande har jag bestämt mig att det blir micke som kommer fixa min "beach 2007."
 
Annars har dagen varit en enda lång stämmningsdödare, då syftar jag inte bara på all vätska nedstigandes från skyn, nej för hanna lyckades idag också med bravaden att mycket likt en på åldernhöst kommen kvinna ramla i friskis trappan!men du kan vara lugn...ingen såg mig...tror jag...

Dagen har också bjudit på ta skydd under försäkringskassans tak eftersom det regnade ned längs med ryggraden, nästan få en fallande man på sig som tog emot en örfil från en annan i hörsalsparken och arbeta med uppsats samt produktion. Med andra ord, en ganska lugn dag i hannas liv.

Jag har också tänkt att införliva en gammal tradition. Eller vad säger jag, gammal tradition?sen när tänker jag för mig själv, men det låter ju bra....eller...ja. 
Varje inlägg ska innehålla "dagens kaksort" och idéen bakom är ja ingen alls. Så har du/ni någon going som får dig att vattnas i munnen och som är värd sin plats högst upp i kaktornet. hör av dig vettja!
Kravet är bara att kakan överhuvudtaget inte ska vara nyttig.

Men först ut blir...trumvirvel....
Budapest rullen!
Med motiveringen: att den bara är så jävla god. Vattnas i munnen bara jag tänker på den, lätt kungen ikonditoridisken.image2  
Simma lugnt!

bland välskräddat, queertango och en dos Klick!

Hello Klicklovers!

Nu är det då riktig premiär för mig som en äkta blogger (läses med amerikans accent,) nu har även lilla jag fallit för frestelsen att helt ohämmat och obehindrat uttala mig om diverse saker som händer och sker kring min kropp och hjärna! Lika bra att lägga korten på bordet och medge att jag länge varit lite av en motståndare till bloggand. Jag har känt att jag likt en jean d´arc skulle kämpa mot att ramla med i detta digitala dagboksfrosseri, men även den fotriktiga Ecco-skon har sin skavpotential!
Och nu när jag väl ramlat ned i bullsemeten så måste jag säga att jag är nöjd!
Annars kommer dagen mest att bestå i lektionen hur man dansar queertango i samspel med p3, kasta sig in i och försöka botanisera i min klädkammare och kanske då kunna vaska fram lite gamla guldkorn samt läsa en stor dos av härligt ärligt kändisskvaller. Och så lite skola förstås...

Peace, love and hotness!
Hannan

Ps, ang den sköna granskogs designen som stilla vilar över bloggen, så är det ett försök till att från att vara "ja, jag gillar skogen he he, ja.." till att någongång tillfullo leva ut skogsmulle drömmen man hade vid sjuårs åldern om att på hel tid bo i grotta och jaga hjort Ds.

 image3


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0