Saker som gör dig vuxen. Del 2 "Rutiner"

Jag följer upp den uppdateringsvåg som nu skvalpat över oss, alla mina vänner har den senaste tiden uppdaterat sina bloggar flitigare än tidigare. Och jag vill ju inte vara sämre!
 Så del två av min lilla följetong av egna reflektioner och erfarenheter av vuxenlivet har denna gång kommit till det mkt underskattade begreppet, rutiner. Jag har kommit på en sak, jag är en sucker för rutiner. Det är på grund av dem som jag känner att jag liksom lever lite mer. Jag älskar att ha kontroll, även fast det utåt sett inte alltid ser ut så. Att liksom vakna en onsdag kl 06.00 med ett krav att gå upp är kanske det mest sexiga i ens liv men man gör det med rutiner och för rutinen att man måste jobba. Eller det är iallafall vad jag har insett efter 4 dagars sommarjobb. 
Rutiner är/kan också vara sjukt tråkiga, de bidrar till total vardaglighet och insättning av människor i fack. MEN de behövs uppenbarligen. Tänk bara de dagarna du försovit dig, vaknar och inser faktum och måste skippa: frukost, borsta tänderna och läsa morgontidningen. KATASTROF! hela dan förstörd. 

I måndags började jag sommarjobba på försäkringsbolaget med vetskapen om att jag f o m v.32 kommer jag förmodligen få gå in i striden m arbetsfömedlingen. Men Tjii fick jag. Igår fick jag förfrågan om "jag skulle kunna tänka mig att ingå i vårt team i Göteborg. Det kommer bli kaos och då behöver vi hjälp." Givetvis, sa jag som en tommy lee jones på crack. Så från och med den 25 augusti blir jag Götetbo! fantastiskt. Bara att leta efter en lghet med närhet till arbetsplatsen på avenyn då, piece of cake.
Imorrn blir det däremot lite reunion iform av en fika med Tove, den gamla vp kollegan. Tre B är platsen och förtäringen blir nog kaffe och en sådan där  bulle med vaniljgojja som flyter ut på sidorna...mmmmm...
vart var jag nu då?
Jo, en bra avslutning på en mkt lyckad vecka!

 tjoflöjt!
hannie.

Ps. Är det någon som känner eller vet en schysst lägenhet till ett chill pris i götet så ta lur´n och slå en pling till mig eller kommentera här på bloggen ds.
 

Saker som gör dig vuxen. Del 1: "Vi kan väl höras ngn dag?!"

Lääängesedan sist.
Jag har just insett en sak. Det har börjat bli alldeles för mycket, "Nämen Hej! Gud vad roligt att se dig, vi måste träffas någon dag. Jag ringer", över mig numera. Och ja, jag tar på mig ansvaret, jag är dålig på att höra av mig. Bloggen inräknad.

Jag har dock insett att det inte alls behöver lasta min tillsyntes ganska virriga person. Egna efterforskningar har konstaterat att det hör till när man är Vuxen. Fråga mig inte varför. Kanske är det brist på tid eller också är det mer en önskan om det. För det är ju bara att konstatera: det händer ju egentligen inget speciellt spännande i människors vardag. Ärligt talat.
Man går upp, äter frukost, går till jobbet, åker hem från jobbet, halvslumrar i soffan till en amerikansk sitcom som man redan sett reprisen av 511 ggr, äter lite till, kanske städar eller skäller på ungarna om man nu har sådana, somnar i soffan 21.30, vaknar till & går och lägger sig. 

Men trots detta så kan man inte låta bli när man väl står där med en öl i handen framför en gammal kompis, pojkvän/flickvän, forna arbetskamraten, att låta sådär viktig, ambitiös och fullbokad som en riktig människa är. Ni vet de där som alltid börjar med "förlåt att jag är sen.." och alltid ska hala fram kalendern när något så simpelt som en kommande fika ska planeras in. 
Den senaste tiden har jag börjat bli lite väl bra på just denna del av vuxenvärlden. Jag har funnit mig själv uttryckt just ovanstående, för att sedan i sekunden senare inne i mitt huvud reflekterat "vaddå upptagen?sen när?" 
Nä, jag ska nog ta och bryta mig loss från de häringa vuxenfasonerna som jag håller på med och försöka hitta tillbaka till hanna 12 år. 

Anyway idag bär det efter jobbet av till Skövde med ett helt lag av stenhammar brudar. Sex and the city står för underhållningen och ngn resturang för käket. 

Sill, snusk och skumpa!
Hanna.




 


i told you i was trouble

här sitter jag och i min ensamhet youtubar med flinka fingrar,just nu med fokus på den fantastiska amy (whitepuder nose) winehouse. Snart blir det rotation i uppspelandet till låten som är och kommer bli mitt livs officiella titelspår: Curtis Mayfield- Move on up.
Men nog om mina musikaliska livsinfluenser. Vad har hänt sedan sist?
Jo mycket har det visat sig. Jag har bland annat hunnit med att vara: hundvakt, grillmaster, partymoster´n, fotbollsfan, vapendragare, steward och "stå mellan två jobb". Ganska bra jobbat för någon som utger sig för att ha alldeles för mycket tid att spendera och inget att spendera det på.
Men man ska inte gå i gammal skit som en klok gammal vän en gång sa till mig;  Imorrn är det Midsommar och som den svensk jag är har jag givetvis varit inne på Smhi och kollat vädret. Mulet och sol dock inget regn. låter för bra för att vara sant, jag tror det först när jag ser det. Anyway midsommar, jag har ångest varje år. Jag har i en vecka gått och sagt att det är överskattat och den dagen om ngn är så fruktansvärt hypad att jag stilla vomerar. Men samtidigt i smyg går jag omkring och drömmer om en fullständigt galen, utflippad och fjortisaktig dag/kväll/natt. Vi får se hur det går, men planerna än så länge  se lovande ut.
Jag har också börjat fundera på en ett uppehåll av bloggen. Över sommaren. Det vore nog egentligen det bästa för alla. Det är inte er det är fel på det är jag. Idétroka kallas det och det i kombination med ordbajs är ingen "ying och yang situation" så att säga. Men men får ta mig en tankställare på detta!

hepp nu kallar moder´n min.
in till stan och handla man, jippie...

och glöm nu inte i midsommarfirandet- knark är bajs!
hannie.




för jag har tagit studenten, zigga zagga zigga zagga hey hey hey!

Som utlovat kommer uppföljningen;










Välkommen till familjen Tajkons!

Idag tar en hel hop av lidköpings ungdomar studenten, inklusive min egen broder. Som sig bör så ser vårt hem numera ut som ett enda kaos bestående av ballonger, serpentiner, hallongrädde och fileér av alla möjliga olika slag. Att slå fast är också att alla i det Öbergska hemmet nu mer eller mindre är osams med varandra.
Mamma är skogstokig, pappa tafatt, studenten och tillika min bror Fredrik hög av student ruset och därmed alldeles för säker på sig själv (vilket bla resulterat i upptäckteb om felbeställningen av studentmössan som alltsammans uppdagades typ 5 min innan han skulle åka.) Själv befinner jag mig, likt min mormor, någonstans mitt i detta emotionella kaos och försöker intensivt att undvika ngn av dem andra när jag förflyttar mig i huset.
Att 47 personer kan skapa så  mycket oreda i sinnestämmningen hos framförallt mor´n min.
Men men allt har ett pris inkl kungahuset så därför måste jag nu engagera mig lite och pryda de stackars björkkvistarna som pryder vår garageuppfart med lite ballonger. Fortsättning följer av denna studentyra i nästa inlägg.

Kokobello!
hanna.

öl,svett och odörer

Hej igen! Nu är jag tillbaka på skutan för att ytterligare göra ett försök till ro det här inlägget i hamn.
Sen vi talades vid sist har mycket hänt på det vardagliga plan, vilket i folkmun  ungefär betyder att min senaste dagar har tillbringats tillsammans med släkt, vänner i miljöerna; på stranden, i trädgården och på diverse uteserveringar.
 en kort men naggande god redovisning av vad jag har pysslat med, mer uppdatering kommer...
Tills dess får ni hålla tillgodo med sommarens absoluta topplåt, en låt som musikalist sett slår dedäringa "sommarhitsen" av Ola med hästlängder

kram banan


homecoming

Jag hade ingen aning om att jag hade kapaciteten till att bli så pass sentimental som jag faktiskt blev när jag (efter 3 timmars bilkörning) svängde runt kröken till den gata som fått namnet Stockvägen. Mttn barndoms paradis. 
Kanske berodde mitt tillfälliga emotionella snedsteg på att en av de gamla Hans Zimmer dängorna nådde cresendo just när jag gjorde en vänster sväng och rulllade in på den blomsterbeklädda gata som jag tillbringat cirkus 12 år av  mitt liv. Även om jag den senaste tiden har gjort en del verbala påhopp på min födelseort, kan minnas att ord som "tråkigt, dött och bonnhåla" har yttrats, så var det nu en velourhanna som stod på garageuppfarten och mös.
Hemresan gick bra, trots svikande AC i bilen. Och om man ska sammanfatta mina första 24 timmar hemma så är det välk med orden, HETTA, ommöblering och firning.

När jag kom hem fann jag en kommitté i min enkla villa. En kommitté bestånde av mormor, farmor, farfar, fadern,modern och mina bröder. Kramar, ordväxlingar och presenter utbyttes vilket resulterade i att ju nu är en cykel, smycken och flera praliner rikare. Har mått sämre.
och så lite bilder på det;

De gamle; Farfar, Farmor & Mormorn...


...favorit i repris...


nu tror jag att jag har svaret på varför jag vid vissa tilfällen funnit mig själv sittandes på golvet framför min soffa
istället för att sitta i den. "Det är så vi jobbar, vi i den lägre klassen.."(pappa)

Men kvällen tog inte slut där. Därefter var det dax för mig att besöka los stino´s och Friderno i stenhammar där
struntprat, vin, 3,5:or och en hel del skratt mix matchades till en härlig återträff.



Jag bestämde mig också att tömma min mobil på lite kort som tillkommit allteftersom min vardag rullat på .
Först foton från förra helgen och besöken hos Smultronstället i Söderköping.

 






Och så lite kort från "sista natten med gänget." wöwöwöWÖ:

 



Nepp nu ska jag gå och ta tag i mitt liv.
Ha det bäst, vi ses på Stadt i Lisch!
hanna.

RSS 2.0