ryktet går..

..om att det skyddsrum som finns beläget i huset där jag jobbar inhyser någon form av tillfällig förlustelseplats, och då pratar jag inte om att någon upprättat en illegal spelklubb för pingisutövning med tillhörande vadslagning. Nej. 
Enligt källan och ögonvittnet kom det iförrgår från den stora (vad vi trodde låsta) dörren med texten "Skyddsrum" ut två personer av kvinnlig resp manlig lekamen. Källan menade dock efter en lättare sneglig på de bägges kalufser att ingen av dessa förtäljde någon historia om att något; "fullständigt natruligt och vardagligt" som min biologilärare sa i högstadiet, hade pågått. Dock en viss rodnad på vederbörandes kindkotor kunde nog ändå urskiljas. Men om det var pga avslutad aktivitet eller plötsliga pinsamhet över vad källan vid hissen kanske kunde tro att de hade hållt på med, förtäljer inte historien.  
Men ändå. Diskussionerna här på jobbet är igång och som det ser ut så har vi hamnat i dödläge.


h. 

fulmåndag.


Mina Oumpa Wompas!

Det är konstig det där med att man på måndag tillåter sig själv att vara lite extra ful. Och inte fulsnygg utan bara ful. Lika viktigt som att klä upp sig en kalaskväll och lika legitimt som 50 plussarna på tört´t i lidis en lördagförmiddag vid 11.30-12.00. Ja, så skulle jag nog vilja beskriva det när jag tillåter mig själv vara lite mer skabbig än vanligt.

Helgen är förbi. Personligen kände jag aldrig att den började. Att vakna upp så bakis att man måste inta fosterställning i duschen sätter liksom ribban. Helgen kommer liksom aldrig igång.
Och ute går sommarn mot höstfärger.
Och på tal om höstfärger, jag tonade min käre broders hår igår. Omgång 1 slutade med ett eldrött hår (enligt beskrivningen kopparblond) och en omvandling från Fredrik till Benjamin. Plussa även på en headbangning i spolightsljus så att hela håret ser ut som det är "on fire" på det också så har ni min söndagskväll.  Tråkigare har man ju haft.
Så det det blev en rond 2. Mörkbrun, rätt över hela kalufsen utan barmhertighet.
Detta behagade herr fredrik som efter detta ble och är lite mer medgörlig och mjukare vokabuläret gentemot sin syster.

Så vad har vi lärt oss idag ungar? 
Ja precis.
Rött är aldrig det nya brunt.

Ni vet vem ni/

h. 

fast...

vad har jag och sitta här och ömka mig. Lördag och allt. Nä det som inte härdar, det dödar som jag alltid brukar säga. Så jag tar tillfället i akt och citerar några pajsare jag mötte i båstad: nu kör vi.




Mitt gomsegel.

blanda aldrig öl, vin och sprit. Och förbövelen utgå aldrig från tesen "det blir lugnt, en öl eller två" för det blir det inte.



i ditt ansikte. tik.



09.11.21
Goa. Palolem beach, baby.  Jag och den klatschiga.


Wiiidiii!

Mina fritidssupare!

Jag sitter här och det är fredag.
Ikväll blir det öl och tilltugg. Jag står för ölen och Annaklara´t för tilltugget. Eller ja, inte bokstavligen då.
Sedan blir det Håkan på Liseberg. Och Göta visar sig i sin bästa glans. Inte illa pinkat.



Ni vet vem ni vill../
H.


gräddhyllan.

Mina sjökex!

Kräftskivan gick bra. Det blev lite av det sjöslag (eller åslag) som prognosen visade. När 7 kontorsråttor släpps ut i skogen kan man lita på att det inte blir mer än underhållande. Kvällen blev som ett enda långt hajkprogram. Till en början. Det startade fint med vedhuggning, "marinbar",  till att ro ut med kräfttinorna. Men någonstans mellan 20 och 21 började det balla ur. Det hela avslutades med konstiga hattar "hanna! ha ha ha du ser ut som ett ollon" och fortsatte vidare med kast med ruttet agn och ett "helvete! jag ramlar i." ja som en vanlig torsdagskväll.

För att spinna vidare på det här med kul i vardagen förresten Ni kan andas ut, jag bor inte längre hos päronen. Det blev en stuga vid havet. och nej det är inget skämt. Nyrenoverad och äckligt fin. I första hand. Så det här med att livet pissar på mig får jag nog försöka ta tillbaka. Så nu om ni landkrabbor vill prova på och bo i skärgårdsmiljö så är det bara att komma. Ert hem är mitt hem och vice versa.

Nej nu måste jag jobba vidare. Rasten är slut och snart blir det fika med micaela´t, det blir haga. det vet hon inte om men den bomben släpper jag senare. 


ni vet vem ni vill hälsa på/
h.





   


kräftfiske.




Nu brinner det i knutarna här på jobbet. Vi ska ha gemensam kräftskiva i Boråstrakterna och, håll i er nu, fiska dem själva. Vi åker om en kvart och vi alla springer runt om som halshuggna hönor här på och har därför  fortfarande inte tagit tag i en av de absolut viktigaste frågorna:
Vem ska åka med vem?

fortsättning följer.


Ni vet vem ni vill plocka bort bajsränna från kräftstjärt med/
H.



dagens trollhättan.

Trollhättan är en stad belägen sydväst om Vänern och har under min tid här på jorden kommit och gästspelat lite grand i omgångar. Jag tycks liksom inte bli av med stan. Och i och med dess otroligt planerade geografiska placering på karta är det inte annat att det ibland ha uppstått en del intensiva men-i-trollhättan/lidköping-hände-detta-för-några-år-sedan- diskussioner där båda parter gjort sitt bästa för att överglänsa den andres stad. Stan har också lyckats berika mitt liv med tre individer som numera ingår i vad vi kan kalla godavännerslag men som ständigt vill battla om vilkens stad som egentligen är lite bättre, lite roligare och en bättre plats på jorden.
Ni kanske minns att några av dessa har tagits upp här. Vem minns inte paret som bedrev älskog på en nattklubb i centrala trollhättan och jökade fram en vattenläcka? Eller när ett vittne i Lidköpings tingsrätt pekade ut en av åskådarna vid en pågående rättegång som en av gärningsmännen? Ja ni märker ju, det är ju inte konstigt att det blir en del bräckningar och munhuggningar när två ortsbor möts. Men idag måste jag och Lidis känna oss besegrade och duka under det faktum att inte ens vi kan åstakomma mirakel.

1-0 Trollhättan.


Ni vet vem ni skulle vilja dela kanot med/
H.

konsten att unna sig och komma undan mä´t

Mina Groddjur!

Det är lördag. Och som vi alla vet är lördagar den stora Unndagen. Och om någon proppsar är vi snabba med och kontra med ett; "jag är värd det,det är trotsallt Lördag. "
Som ni kanske har gissat vid det här laget är jag en funderare. inte helt otippat. Så givetvis har jag gått och gnolat på det här. Och kommit fram till följande ; 1. Lördagar uppkom av oss människor med det syftet att för en gångskull ska kunna komma undan med saker man kanske i efterhand kanske ångrar, inte mycket men iallafall lite grann. Och 2.....................eller ja, nä det är nog inte mer än så. Det behövdes  iallafall inte mer än så när min mor ifrågasatte min shoppingskörd idag, "men har inte du redan ett par sådana skor?" "Har och har, det är ju lördag och det gäller att unna sig" blev mitt svar. Klartslut varulvstjut-så var den diskussionen död.
Och denna lördag tänker jag fortsätta i unnandets  tecken. Ikväll blir det vin, mat och goda vänners sällskap. Och sen tänker jag unna mig att bötta denhäringa musikanläggningen som min far införskaffade för en tid sedan. Trots att jag vet att det kommer framkalla våldsamma, buddistmunksliknande protester. Med det är jag värd.

För en helg i unnandets tecken!
er tillgivna/

H.

RSS 2.0