Jag är med..

Lägenhet!!
Jag är lycklig och lika glad som min pappa när han köpt  en ny onödig teknikpryl.





Ha en schöön dag!
hanna a ka "fd rännstensungen"

Helgen

Helgen som gått har varit fantastiskt schöön. Jag mjukstartade den i fredags med att svärandes i stekande sol cykla till Stenhammar och Mariedalsvärgen där det vankades kräftkalas och avslutningsmiddag för vår allas skåning, Lindsey. "Jag kommer inte bli långvarig"  förklarade jag lugnt när min mor påpekade att  jag dagen efter skulle med på sjön och att det då var uppstigning kl 08.00. Men eftersom jag alltid lyckas vara lite utav en lokalpolitiker till att aldrig hålla vad jag säger så slutade även denna kväll med att mamma kom och hämtade mig kl 04.30. Men vi hade KUL tillsammans. När man börjar kvällen med god mat och dryck för att sedan avsluta natten med ett nattdopp till tonerna av Haddaway, då vet man att man inte varit på begravning. 
Och så här såg det ut:

Ska det va så ska det va.






Kadaver! Själv körde man på färdigskalade kräftstjärtar. Ingen klen, inget spill och ingen bajsränna att ta bort.


Stina "White man afro" Enestig som alltid ska vara så där lustig och kvällens Qvinna, Lindsey.


ElitFrida!


Eva "Dit går man och särar på benen- Enarmad bandit!" Enestig


Pipleksak i dipp.


På väg mot nattdoppet, 02.30.



Därefter har både lördag och söndagen bestått av stora mängder av det här:


Imorrn blir det återigen att ställa kl på 06 och hoppas att den inte ringer.
Kickflipp!
hanna

Kajjan

Det jobbar en man på mitt jobb.
Vore jag man i 60 års åldern skulle jag vilja vara honom, vore jag kvinna i 60 års åldern hade jag gift mig m honom och vore jag en 8åring skulle jag direkt göra en ripoff av "Kan du vissla Johanna" och göra honom till min farfar.
Fy bubblan vilken karl. Alla älskar´n, det måste vara något fel. Han måste ha hela källar´n full av små barn eller i smyg lägga in alla försäkringspengar på sitt konto Schweiz, ja han kan säkert alla de där kryphålen som bara folk som gått handels vet. För ingen kan vara så förbannat genomtrevlig och god. INGEN.
Nä jag köper inte det hela, jag vet att det är något som inte stämmer. Och jag tror att han vet att jag vet. För hans fasad börjar rämma. På frukosten idag tillexempel, då tog han två mackor fast vi bara får ta en. Jag tjuvkikade lite på honom och på honom och fick en "shit hon såg mig" blick tillbaka.  Jag är honom på spåren, jag känner det på mig. Som blodhund ska jag hålla honom under uppsikt, väntandes.
Men det skulle inte förvåna mig om han under dagen gått förbi kaffekassan och slängt i en femma. För det är så han jobbar, som en hustomte, i det tysta.

en evighet

Ja det känns som det eftersom det var ett dag sedan jag uppdaterade här. Mycket har hänt på det vardagliga planet.

Förra helgen blev för mig en alldeles för blöt historia, det märks att man börjar bli till åren. Att vara ute två dagar i rad sätter fysiska spår på kroppen iform av sår och skosav på fötterna. MEN man ska inte snöa in och bli bitter bara för att man har sovit ca 10 tim på två dagar, man kan bli en tant med 35 katter för mindre. Nej, jag har väldigt roligt, båda dagarna! Att träffa Aykay Niggah var superkul då vi inte ses så speciellt ofta. Men det blir nog mer av den kakan nu när jag ska flytta till Götet. Ja och hur går det med lägenhetssökandet då? Jo framåt. Nu på söndag ska jag ned en sväng för att titta på två lägenheter som faktiskt ligger i samma kvarter. Vilket är oerhört passande ur mäklarsynpunkt då jag kan förhandla hårt (5700 sa du.. jaha, den andra lägenheten skulle ha 5500 och då ingår balkong... ) Bra utgångsläge för att utöva lite härskartekniker. Fick även ett mail idag om att jag är välkommen att komma och titta på ytterligare en i Johanneberg. AnnaKlara, den sötnöten, har slängt ihop ett mail internt på arktitektutbildningen ifallomatt det finns någon som vill bli bostadslös. Kul när hon engagerar sig i sin vän, skulle till och med våga sträcka mig så långt till att kalla det Rart.

 En annan bra sak, mor och far meddelade förra veckan att de skulle (och är numera) på semester. I 3 dagar.
Typiskt. Här trodde jag och Fredrik att vi skulle få hela huset för oss själva och ställa till med baluns över helgen, men icke! Dock har det varit spännande att se min käre far så engagerad, han tog kommandot och satte igång med förberedelserna. Vilket typ aldrig händer annars, "men vaddå, vi kan väl åka till Liseberg?"
Det bästa av allt var att när jag frågade vart han planerade de skulle åka och fick svaret- Bengtsfors. Och vilken väg åker ni dit då?frågade jag med hopp om att  han iallafall tänkt ut någon väg med där de kunde göra lite roliga (?!) hemslöjdsstopp på. "Samma väg som jag åker när kör till Norge i veckan." hmmm...

Imorrn ska jag till casa de Enestig, again. Börjar bli lite av en följetong så i högsommaren. Bland kräftor (och då menar jag inte rödbrända människor) nubbe och partyhattar skall vår allas Lindsey firas av. Likt den sommarkatt hon är har hon nu jobbat klart på analycen i denna stad och ska dra ned till sina hemtraketer i den soliga södern. Kan bli en kul kväll...  

Och till sist men inte minst; imorgon är det LÖNING! Katsching!
Undrar vad jag ska göra med alla dessa pengar(!) ?

later!
hanna.

                                         


Allsång i mitt hjärta.

Imorrn ska jag och ett helt F22 av töser besöka Spiken och den allsång som tydligen ska hållas där. Och förhoppningarna är stora om man ska se till hur många gånger just det samtalsämnet togs upp på fikan igår.
Det ska bli så spännannde att se om det faktiskt är så som vi hoppas; att 40 plussare på semester kan vara precis så galna efter ett par öl som vi att dem är. Blir de inte det så får Stadt duga.
Och för att komma riktigt i känsla kommer här en liten sång som jag tror nog dyker upp imorrn, om man ska lita på annonseringen av allsången: "bara kända låtar."

Calle Schewens vals

I Roslagens famn på den blommande ö,
där vågorna klucka mot strand,
där vassarna vagga och nyslaget hö
det doftar emot oss ibland,
där sitter jag uti bersån på en bänk
och tittar på tärnor och mås,
som störta mot fjärden i glitter och stänk
på jakt efter födan, gunås.

//hannie.


dagens problem som kan kännetecknas utifrån kriteriet att det uppstått i ett I-land:

Jag har köpt mig en Ipod och den går inte använda på grund av min smarte och välgörande far "tänkte på sin dotter" och rensade min dator. Istället för att vara så här glad:


har det i stället resulterat i: onödig ordväxling oss bägge familjemedlemmar emellan, en lika trög dator som innan "utrensningen" samt en tillsyntes evighetslång letning av Windows skivan i mina flyttlådor i vårt garage.
 *"%!=/!%¤!

Ville bara att ni gör er uppmärksamma på ovanstående och ber mig en bön eller två  vid sängkanten ikväll.

helgen som gått..

har bjudit på det mesta. Efter jobbet  i fredags tyckte jag att det var dax för lite relaxing från vardagen och slängde på mig mjukisbrallorna och glanade på lite film. Vilket var som ni redan kanske anat, mer fantastiskt än Ulf Larssons viktnedgång.
På lördagen var det upp tidigt på morgonen och iväg med fadern in till Ldkpg för köp av Ipod, lite klädplator och diverse andra atrialjer. Som vanligt så kom vi inte hem m ngt av det vi skulle köpa. Eller ja inte Pappa iallafall. Han mummlade hela vägen hem i bilen om hur i helvete det i en och samma stad kunde vara slut på både hårddisk till dator och glas för whiskeyprovning. "det är väl hur logiskt som helst" svarade jag med en lätt ironisk touch. Det gick inte hem.
Efter några timmars vila och en behövlig dusch var det så dax att pallra sig in till stenhammar och casa de Enestig som bjöd upp till förfest. Och vi hade kul tillsammans. Ja menar vad mer kan man begära av några flaskor vin och lite schöön musik i åsknatten?Därefter stadt där det bjöd på baluns (möhippa inkl) utan dess like.
Därefter obligatorisk musiklyssning i kombination med en kebabtallrik. skabbigt, men mättande.
Söndagen blev alltför lugn egentligen och under hela dagen ägnade jag mig åt det jag gör allra bäst-planerat tidsfördriv.

Nu är det tisdag och dagen har bestått av mycket jobb och trevligheter. Lite lägenhetssökande också, måste säga att jag håller på att bli lite av en mäklardecketiv och det så pass mycket att jag igår kastade ur mig att jag kanske skulle blivit mäklare istället. "Ha ha, kul skämt" svarade min far. "Vaddå?" svarade jag. "Ja tvinga på folk bostäder." "Men det är ju inga bostäder man tvingar på dem, det är ju Hem." "Ahh, tro på det du." svarade min far och röjde därmed alla mina romantiska tankar om hur det är att vara mäklare.

Imorrn ska jag fika med stina´t, om någon vill och känner sig berörd får de gärna joina. Henrys är platsen och tiden är 16.30

Frid vare med er!
Hanna

Tillfredsställelse..

En kort summering så här på fika rasten. Fy fan vad bra det går på jobbet idag. Jag har idag lyckats hjälpa ALLA stackars förvirrade kunder med mer eller mindre smarta/osmarta frågor.  Ni kan själva räkna ut hur bra mitt ego (som redan är ohälsosamt stort) mår. Det finns något sjukt tillfredställande att kunna hjälpa människor i nöd. Inte för att de ska må bättre. Nä, det är ju för att min egen "självsäkerhetskänsla" skjuter ihöjden som en bedövningsinjektion därbak. Inget annat. Fan vad jag gillar´t. Kicken alltså. Inte att få en spruta i häcken. Ja ni fattar.

me and my stomach

Mina vänner, det är synd om mig. Jag är magsjuk och i två dagar har jag nu gått och intervaller önskat att jag vore död. Men jag tänker på det härliga som Tiffany Persson yttrande, "jag vill bli snygg och smal,inget som inte lite magsjuka kan fixa!", och försöker bli frisk. Annars har inget hänt, helgen tillbringades på sjön, i en stuga med några vänner och inomhus. Imorrn blir det jobb och förmodligen lite eftermiddagsshopping för pengar jag inte har.
efter lite efterforskningar har jag också kommit på att det onödigaste jag önskar jag hade numer är:

Läppbalsam i kakform!

til we meet again//
hannie

Saker som gör dig vuxen del 3 "ta ut pengar i bankomaten, bra att ha..."

chipp och hej!
jag går vidare i min serie om hur jag den senaste tiden sett att jag mer och mer transformeras till en fullbordad Vuxen. Trots att jag vägrar medge det.
Som idag tillexempel. vid 12 tiden fann jag mig själv ståendes framför bankomaten intalandes att det är nog bäst att ta ut pengar "utifall att." Vad händer med mig?! Jag som är tjejen som övertrasserar konton och kommer med billiga bortförklaringar när kortet  inte fungerar i butiken. Välkommen till vuxenvärlden säger folket jag känner, men jag vet inte riktigt som jag vill urinera på den väggen alltså.
Annars har dagarna liksom flaxat förbi. Helgen som varit har jag spenderat på platser som Edvinssons jordgubbsodling, på mormors terrass, i trädgår´n och hemma. Och ingen lägenhet har jag heller. Det är en bedrift, "hemlös med jobb söker fristad." Det kanske vore en rubrik på min kommande bostadsannons....

Nä nu ska jag ta mig i kragen och förflytta mig till livingroom´et och kolla ett avsnitt av min livslånga last här i livet, Morden i midsomer. Finns det något bättre än uppenbara mordgåtor toppade med lite engelsk bondromantik och lite klassisk avundsjuka på grannens rosor ?NÄ, för det finns det INTE.


peace out//
hannir.

ps. Det fanns också en helt hysteriskt rolig remix av alla punchlines som david caruso någonsin har yppat i CSI serien. lika underhållande som julafton. ett tips när tristessen blir för stor. Ds




RSS 2.0