Årets julklappslista!

Gör vad ni vill och känner att ni kan med den!

Kära tomten!
Hanna Öberg heter jag och jag önskar mig följande:

Först de primära:
*Fred på jorden
*En snäll familj (gäller kanske framförallt broder Fredrik)

Sedan de mer egositiska:

DVD boxar: "The Office" (Brittiska versionen, finns extra billigt på Cdon.com 249:- gratis frakt till 3 december), "Couplings" (Så jag och min granne emma pemma återigen kan hamna i glöggkoma)
"Sunes jul",
"Veronica Mars" 
"Scrubs"

Presentkort: Kicks, Indiska, H&M, Rydéns.

Sällskapsspel: Orangino (finns på Åhléns, Bokia), Pratmakarna.

Ipod i kulören svart.

Pengar, i massor.

Headset, till K750i (OBS! inget trådlöst, vill inte kännetecknas som yppie!)

Pengar
till manikyr hos charlotta.

Svart väska på Åhléns eller den som finns på Wedins (alt presentkort hos butikerna.)

Adobe CS paketet

Kalender i A5 format, snygg.

Thé-silar , dock inte sådana däringa bollar att lägga i med ett snöre. (logisk förklaring?!)


och till sist en jul utan paket innehållande en prydnadstomte!


Kram
hannan.

Ps. Tomten, de sakerna som är understruckna, gillar jag lite extra mycket Ds.

image134


här sitter jag och inte gör det jag egentligen ska göra...

...vilket är att skriva blogg, men jag intalar mig själv att det är för de som faktiskt läser min blogg som jag offrar lite viktig uppsats tid. Vad har hänt sedan vi hördes av sist? egentligen inte hänt något häpnadsväckande alls mer än att jag igår insåg att det fanns två av den omänskligt hurtiga kvinna jag observerat tidigare på friskis (i princip) alla jympapass.
Helt plötsligt när jag stod där och väntade på att passet skulle köras igång så fick jag se att den kvinna jag många gånger tänkt "herregud hur orkar hon med 5 pass i veckan?!" i själva verket bestod av två. De var enäggstvillingar, herregud vad de kan ställa till det för en vanlig svensson som mig. Det är gånger som denna jag då jag ytterligare får vatten på min kvarn. Jag har aldrig riktigt litat på tvillingar (och då talar jag både om de som är det och dem som har det som stjärntecken) det är alltid ngt lurt över dem. Nog om detta.
Till helgen kommer mina kära familjemedlemmar (mamma, pappa och simon aka "noman") med mina presenter som jag inte fick med mig med tåget, ska bli kalasigt! Annars har jag inga andra planer mer än att jag ska försöka läka min arma kropp som den senaste tiden tagit mkt stryk i form av ramla i trappa och över fotpall.
Innan jag lägger ned det här försöket till ett schysst blogginlägg så vill ja bara skicka iväg en önskan till tomten om att jag denna julen önskar att jag hade en vän som var lite lik den här:

image133
Marc får Ugly Betty, en fantastikt skön bög med alldeles för mycket fritid. Precis som jag.

Go kväll på er!
hanny.


 
 

en vanlig dag i mitt pinsamma liv

image126




image130



=




image127



=

image132








image129



PS. Ingen granne såg mig...tror jag...

Ta det lugnt ni jordbor därute!

När sockerchocken lagt sig

hey hey hallå!
senast vi talades vid var det ju till allas kännedom min födelsedag. Det var i måndags och som alla vet kan man ju inte leva på gamla meriter. Därför tänker jag nu tala lite mer om hur jag fördelat dagarna av mitt liv sen dess, lite egocentrisk uppdatering bara för er att gotta i. Eller ja, gotta och gotta, så spänande liv har jag inte. Men jag jobbar på det. De gångna dagarna har mest tillbringats i skolan och arbetet med det häringa projektet /eventet som vi ska hålla i januari, det är mycket som ska ordnas och fixas vilket gör att man ibland blir lite tveksam till om vi komemr fixa det..men vem försöker jag lura?klart att vi kommer briljera, som alltid.
Annars har jag mest gått runt och beklagat mig över kylan, vilket man kan tycka att jag borde kunna nu med tanke på att jag föddes in i den och levt med den i 21 år, men icke! Jag tror att jag fortfarande lever i ngnslags förnekelse, vinterhalvåret är en fluga som snart kommer att vara "so yesterday."
Jag har också hunnit med att fika m malin och viktor på caféet som ligger drygt 20 meter från min dörr. Konstigt det där med att ha saker så nära att man aldrig går dit. "Varför har jag inte varit här tidigare?" tänkte jag när jag slagit mig ned, bra kaffe och trevlig personal. Ja menar stället har ju tårtbuffé! Nä det är helt enkelt inte likt mig...
Sedan har jag också blivit med cykel, malins gamla. Hon hade köpt ny och barmhärtig som hon är förbarmade hon sig över min arma varelse, då jag måste gå över hela stan när jag avlägger besök hos dem. Så det är väl ngt jag idag kommer att sysselsätta mig med. Ja menar det började ju bra igår kväll med att jag höll på att ramma en sanktbernad när jag cyklade hem från casa de ekström/larsudd igår, så jag tänker att jag fortsätter även idag. Lever lite på den farliga sidan.
Sedan har jag kommit på det. Steget när man blir vuxen. jag har kommit på det. 
Som sagt fikade jag m las malinos och los viktors igår och vi diskuterade den kommande julen och vips! som en skänk från ovan kom det till mig. Jag kanske är lite trögare än de flesta andra som går på två ben och består av kött, ben och hår men igår då insåg jag på allvar det skeendet i livet när man blivit vuxen. 
Vad är det då?jo, scenario: Det är julafton. Du är tillsammans med släkten och paketöppning står på schemat för stunden. Godisbordet håller på att dukas fram och du känner "Yes!äntligen!nu ska jag gå och ta ur Aladdin asken innan småkusinerna kommer och tar alla goda bitar och jag i år igen sitter med en körsbärslikör i handen." Men plötsligt ser du att det är dags för farmor och farfar att öppna den där paketen som du köpt till dem. Vad ska du göra?
Och det är nu steget mellan att vara "halvvuxen" och vara "vuxen" utspelar sig. Du sitter kvar på din plats, fast godiset lockar som en kamin på glaciären. Varför stannar du? jo du stannar eftersom du tycker att det är roligt att se den spontana reaktionen när farmor och farfar öppnat klappen och tillkännager innehållet.
 Detta mina kära damer och herrar är ett tydligt tecken på att du blivit vuxen, för när du var liten sket du i vilket. Vilket i sin tur kanske var bra eftersom det bara är att inse fakta: lergökar,nyckelringar, svarvade skålar och lerskålar i regnbågens alla färger, är inte så fint som en 8-åring kan tro.

Nä nu ska jag ut och "bike-a"
tjo och tjim
ut hållas i trim

hanna.
 
       


ett år äldre...ett år ädlare!

IDAG FYLLER JAG ÅR.JAG HAR ÄTIT TÅRTA TILL FRUKOST, LUNCH OCH KÄNNER JAG MIG RÄTT SÅ SLINKER DET NOG NED EN BIT I KVÄLLNINGEN MED...
Dagen har också involverat diverse paketöppningar.
Nu ska jag packa kappsäcken inför hemgången

oh happy day!
Hanna

image125

ta några djupa andetag...

hej. idag är jag inte något vidare trevlig. idag är en sådan dag som man inte vill träffa mig för första gången och försöka skapa sig en bild av min enkla person, bilden blir inte rättvis för någon av aktörerna. Jag blir inte ofta arg, inte alltför ofta irriterad, men idag verkar det som jag helt enkelt måste ha sovit med fötterna upp och huvudet ner, för än så länge har denna dagen bara erbjudit irritation.
Det började m att jag för andra gången denna månaden vaknade kl 05.30 av den tillsyntes eviga renoveringen av de gamla fabrikslokalerna. Men eftersom jag (kan komma som en chock för vissa) är konflikträdd och inte är den där som släcker ljuslågan med salivindränkta fingrar så gjorde jag ingenting åt saken utan gick istället runt i lgheten och svor åt "de förbannade gästsnickarna, har de inte hört talas om SKÖNHETSSÖMN!." I det nyvakna tillstånd jag då befann mig lyckades jag också slå i min tå (som naturligtvis befinner sig på den fot som jag den senaste veckan har haft ont i) i tröskeln in till badrummet. Resultat: ännu mer självömkan, mer av mitt breda register av svordomar och en stor dos av den klassiska "det finns ingen i hela världen det är mer synd om i denna stund än mig." Nu kanske ni tänker att jag gör mycket Cirkus av litet djurhår men götapetter vad ont det gjorde och i skrivande stund fortfarande gör.
Vidare fortsätter berättelsen med att jag pallrade iväg med mig själv till skolan, älskar att tala om mig själv i tredje person, relativt lugn och harmonisk trots min ganska händelserika morgon.
Kommer fram till skolan och inser fakta: jag har bokat ett studierum från 09.00, 1 timme tidigare än vad som egentligen var beräknat. Det brukar gå bra och har gjort det alla andra gånger jag råkat boka in fel tid (ja det har ju naturligtvis hänt tidigare eftersom jag är en sådan person som aldrig lär av mina misstag.) Men idag hade två personer i årsklasserna över mig occuperat det rum jag trodde jag gjort mig berättigad att besitta över dagen. Båda med var sin laptop, vilket innebar att de inte behövde den dator som annars "bor" i studierummet. Den dator som jag idag faktiskt behövde ha. Så jag säger, innan jag inser fakta, att jag har bokat rummet , att de får vara så goda att lyfta på röven och placera den någon annanstans. Okey, den sista biten tänkte jag bara, bortse från den.
Men nej, "har man bokat rum och inte kommer inom 20 minuter efter det man bokat så är det fritt fram för vem som helst, " säger den ena kvinnan. (Och för alla undrande KSM:are -Nej, det var inte "batikkvinnan," hon är i detta fallet helt oskyldig.) Åter till historien, den djuriska/Ally McBeanistiska sidan av mig själv målar upp en bild där jag iförd ett par enorma boxarhandskar slår kvinnan i fråga, men den vanliga konflikrädda hanna säger ok och traskar irriterad därifrån. Beklagar mig lite för min uppsatskompis Emily, som inte alls förstår irritationen över det hela men som ändå kan förstå varför jag är irriterad (Ok du har en "vakna på fel sida av sängen" dag.)
Tillråga på allt är jag också irriterad på mig själv för att jag är irriterad, även om det nu har lugnat ned sig lite sin 10 tiden imorse. Jag menar jag är ju inte den som är långsynt...
Det verkar helt enkelt som om att det idag är den dag på året som brukar komma med jämna mellanrum där ingenting tycks fungera eller är som vanligt. Inte ens skabbkaffet på ICA smakade sitt vanliga jag.
Frågan är om det trots det kämpiga med att gå smått irriterad en dag ändå leder till att man reflekterar lite mer kring sin vardag och hur den ser ut. Kanske behöver man gå och störa sig över småsaker en hel dag för att kunna se det som kanske inte är så bra och det som faktiskt är helt ok.
Skitsamma, nu ska vi snöa in oss i vardagsfilosofins värld, det skulle resultera i en hel roman. Jag tror att min poäng här iallafall sammanfattningsvis är att man behöver ha en dålig dag för att uppskatta alla andra dagar. (OBS-klyschvarning!)
Hur som helst nu ska jag svarva ned till classe ohlson och inhandla lite batterier och halogenlampor och vara sådär mogen och vuxen som bara jag kan.
Smell you later!

hannan.

ordvits från Ovan?!

jo jag glömde. kan någon vänlig själv reda ut en sak för mig som gäckat mig och mina grupp medlemmar i flera dagar.
varför är de "allhelgonadagen" i dag och "alla helgons dag" på lördag OCH "dagen efter alla helgons dag"?
Linda förklarade det som att allhelgonadagen dvs idag inte har någon namnsdag.... måste säga att trots detta oerhört tappra förslag till förklaring så står jag fortfarande känner mig som ett fån.
kan någon därute vara snäll och försöka förklara detta för mig en gång till?
image124


"en dag som är beviset för att du lyckats med konsten att överleva resten av de 264"

Japp kära vänner nu börjar det närma sig och eftersom jag större delen av min vakna tid beter mig som en elvaåring så tänker jag därför fortsätta i de fartränderna.
Jag fyller snart år, om 11 dagar för att vara exakt, så det är lika bra att i sedervanlig ordning börja ladda som vilken hockeykväll som helst. Därför tänker jag helt förlusta mig i diverse recept på bakverk, redovisa vad jag förväntar mig av er insats under denna dag, beskriva min önskelista och varför denna denna dag bör bli så bra som den bara kan.
För det första siktar jag på att tillbringa den hemma, i Käby.Närmare bestämt så åker jag hem den 8:e och kommer finnas tillgänglig över helgen som följer.
Sen tänker jag att jag ska lägga på mig lite extra hull inför vinter, och hur kan man göra det bättre än att frossa i bakverk på sin fördelsedag. Jag har roat mig med att titta runt lite och kommit fram till att jag nog under den 12:e kan tänka mig att sätta i mig denna:
image120 
... Ja eller vad som helst som smakar socker egentligen.
Sedan har jag också ett starkt behov av att få födelsedagspresenter, det är inget att krypa under mattan med. De som säger annat ljuger, till och med du mamma.
Vad som önskas orkar jag helt enkelt inte dra upp nu men uppfinningsrikedom uppmuntras!
Vad har jag för förväntningar kring denna stora dag då?som ni kanske redan anat så är de vulgärt stora, alldeles för stora, men man ska alltid sikta för högt. Besvikelsen blir inte lika liten då, utan snarare större. Jag vet att jag kvällen innan den stora dagen kommer ligga lite små pirrig, som den elva åring iklädd ett set av musse pigg-tights och tröja jag en gång var. Samma känsla upprepar sig dagen innan julafton. Men som sagt det kommer ju ett jäkla drag, klart man ska vara lite nervvrakig.
Hepp nu ska jag gå på Kick Off med mina gruppmedlemmar. Kick Off är ju en förbannat bra tillställning när man egentligen tänker efter. En trovärdig och bra ursäkt till att man får dricka öl mitt på dagen utan att betecknas som alkoholist. Vill bara tillägga att ölen inte är ensam att förtäras, den sköljs ned tillsammans med lite föda och arbete också!

Peace Out!
hanna, ett år yngre

ps.många har kommit och frågat vart jag jag fått min fräsiga bakgrund från. Med risk för att  göra några av er besvikna eftersom jag vet att det jag säger nu kan rasera lite av mitt skyhöga anseende. Även om det för några inte kommer som en större chock då ni genomskådat mig förlängesedan. Det är bara att bildgoogla ordet Kitsch och vips! så kommer den upp där troget på första sidan.















RSS 2.0